2015. május 10., vasárnap

Túró Rudis muffin.




Nagy kedvencem a muffin, így amikor nincs rá időm, vagy éppen kedvem hozzáfogni egy időigényesebb sütemény elkészítéséhez, előkerül egy-egy recept. A hétvégi bevásárláskor a kosaramba került egy csomag Túró Rudi is, így sütés előtt a muffin tésztába rejtettem el, feldarabolva. A mascarponés-citromos tészta már magában is finom, melyet a csokoládéval bevont túró, csakis fokozni tudott. Mivel a muffin tésztáját pikk-pakk összekeverhetjük, majd a sütés sem vesz túl sok időt igénybe, így bő fél óra múlva már kínálhatjuk is a porcukorral megszórt, illatozó süteményeket.






 Hozzávalók 12 db muffinhoz:

4 db Túró Rudi
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg mascarpone (v. túró)
2 db tojás
1 dl tejföl
1 dl olaj
1/2 citrom leve és reszelt héja







Mindegyik Túró Rudit vágjuk fel három egyforma darabra, és tegyük félre.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá az egész tojásokat, a tejfölt, az olajat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

A lisztes keverékhez öntsük hozzá a mascarponés-cukros..... keveréket, majd egy fakanállal keverjük alaposan össze.

A muffin formát béleljük ki papírral, vagy szilikonos formával, majd mindegyikbe tegyünk egy kisebb kanál tésztát, és állítsunk a közepébe egy Túró Rudit. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.






Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A muffin tésztája finom szaftos, és közepében pedig megbújik a Túró Rudi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése