2015. május 1., péntek

Hétvégi receptajánló!!! Medvehagymás sertés Stroganoff.





Hosszú hétvége elé nézünk, és gondolom a jó időnek köszönhetően sokan választják majd a szabadban való sütést-főzést. Nincs is a finomabb a bográcsban készült ételeknél, vagy a grillen sütött húsoknál. (bográcsban készült receptek a linkre kattintva megtalálhatóak) Viszont sokaknak nem adatik meg, hogy kint a szabadban készítsék el az ebédet, így nekik szeretnék ötletet adni ezzel a recepttel. Szerencsére még beszerezhető a medvehagyma a piacokon, vagy elővehetjük az előzőleg lefagyasztott tartalék medvénket, és már indulhat is a főzés. Ebben a szép napsütéses időben, azért szerencsére nem kell órákat a konyhában tölteni a főzéssel, mert a sertés Stroganoff bő egy óra alatt elkészül és már tálalhatunk is. Én saját készítésű metélt tésztával tálaltam, de boltban vásárolt házi tésztával, vagy éppen rizzsel is kínálhatjuk.







Hozzávalók:

50 dkg sertés comb
5 dkg vaj
2 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 cs medvehagyma
50 dkg gomba
15 dkg csemegeuborka
25 dkg mascarpone
2 dl tejföl
3 ek dijoni magos mustár
őrölt fehér bors
3 dl zöldségalaplé






A húst vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a medvehagymát vágjuk fel apróra. A gombát és az uborkát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat egy evőkanál olajjal, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a felkockázott húst, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük félpuhára.

Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, majd főzzük puhára. (közben kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzunk utána)

Ameddig a hús fől, készítsük elő gombát.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott gombát. Szórjuk meg egy csipet sóval, és őrölt borssal, majd pár perc alatt pároljuk meg, és süssük zsírjára. Ezután tegyük félre.

A mascarponét keverjük simára a tejföllel, majd keverjük hozzá a puhára főtt húshoz. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt uborkát, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Végül adjuk hozzá az előzőleg megpirított gombát, forraljuk ki, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen. 

Én metélt tésztával tálaltam, így ameddig a hús készült, enyhén sós vízben kifőztem a tésztát. Ízlés szerint készíthetünk mellé pl rizst is.

Tálaláskor szedjük a tésztát tányérra, majd kanalazzuk rá a húsos ragut, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése