Sajnos ezen a hosszú hétvégén nem kedvez az időjárás sem a bográcsozáshoz, sem pedig a kerti grillezéshez, így marad a konyhában való ebédkészítés. Mivel nem szerettem volna órákat a főzéssel tölteni, így egy egyszerűen és gyorsan összeállítható receptet hoztam, melyet a sütőben sütünk majd készre. A fűszeres debreceni nagy kedvenc nálunk, így én azt sütöttem, de ízlés szerint bármilyen fűszeres kolbásszal készíthetjük, mert mindegyik nagyon jól illik a babos-zöldséges raguhoz. Köretnek én krumplipürét készítettem, de egy szelet friss kenyérrel is tálalhatjuk, tunkolhatjuk a babos ragut.
Hozzávalók:
2 pár debreceni
2 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 konzerv vörösbab
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
2 ek dijoni mustár
2 ek balzsamecet
1 tk liszt
3 dl zöldségalaplé
só
1 ek olívaolaj
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan csíkozzuk fel. A sárgarépát szintén pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. (ha túl vastag, akkor először vágjuk félbe)
A konzerv vörösbabot tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. A zöldborsót vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit felengedni.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc után adjuk hozzá a szintén vékonyra felszeletelt sárgarépát, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk még pár percig.
Ezután keverjük hozzá a mustárt és a balzsamecetet, majd szórjuk meg a liszttel, és szintén keverjük össze. Ezután öntsük fel az alaplével, ízlés szerint sózzuk, és forraljuk össze.
A kolbászokat böködjük meg egy villával, és helyezzük bele egy tepsibe, majd öntsük köré a ragut. Ezután tegyük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. (közben a kolbászt fordítsuk át, hogy egyenletesen süljön)
Ezután óvatosan keverjük hozzá a félig felengedett zöldborsót, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre. Végül szintén óvatosan keverjük a raguhoz az alaposan lecsepegtetett babot, majd tegyük vissza kb. 5 percre a sütőbe, és süssük készre. (mivel a konzerv bab puha, így pár perc elegendő neki a sütőben)
Ameddig a ragu és a kolbász elkészül, addig készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, és azzal tálaltam.
Tálaláskor tegyünk a tányérra a krumplipüréből, majd helyezzük rá a pirosra sült kolbászt, kanalazzuk kőré a ragut, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet kenyérrel is fogyaszthatjuk, tunkolhatjuk a kolbászt és a ragut.
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlés