2014. január 26., vasárnap

Tejszínes palacsinta mascarponés-sötőtökkrémmel.




Vasárnap délután van, és nem sütöttél semmit a hétvégére? Ezzel most én is így vagyok. Ilyenkor gyorsan bekeverek egy adag palacsintatésztát, mivel azt süthetjük meg a leggyorsabban, és a legegyszerűbben, majd ízlés szerint megtölthetjük túróval, lekvárral, cukros kakaóval vagy éppen fahéjjal, és még számtalan sós és édes töltelékkel. Én most egy mascarponés-sütőtökkrémmel töltöttem meg a palacsintákat, majd tálalás előtt, olvasztott csokoládét csorgattam rá. Lehet a sütőtökkrém hallatán többen kétkedve fogadják, hogy valóban finom-e ez a töltelék, de kijelenthetem, hogy bizony nagyon finom. Egy próbát mindenképpen megér, főként ha a sütőtököt már magában is szereted.






 Hozzávalók 8-10 db palacsintához:

2 dl főzőtejszín
3 db tojás
1 ek porcukor
3-4 ek liszt
1 dl szénsavas ásványvíz
1 ek olaj (+ a sütéshez)
1 tk vaníliaaroma
csipet só
1 mk sütőpor



A tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, a vaníliaaromával, a tejszínnel, és a szénsavas ásványvízzel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és egy evőkanál olajat. Addig keverjük, hogy egy sima állagú, nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk. (keverés közben, ha szükséges, akkor még adjunk hozzá ásványvizet)

Ezután olajjal kikent palacsintasütőbe süssük ki a palacsintákat.







Mascarponés-sütőtökkrém hozzávalói:

25 dkg előzőleg megsütött sütőtök
15 dkg mascarpone
3-4 ek méz (v. porcukor ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 tk gyömbér
1/2 mk szerecsendió


Az előzőleg megsütött sütőtököt keverjük alaposan össze a  mascarponéval, a mézzel, (v. ízlés szerint porcukorral) a vaníliás cukorral, és a fűszerekkel. Ezután hagyjuk legalább egy fél óráig állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.

A kisütött palacsintákat ezután ízlés szerint töltsük meg a mascarponés-sütőtökkrémmel.

Tálalás előtt a megtöltött palacsintát helyezzük tányérra, majd csorgassuk meg olvasztott csokoládéval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése