2014. január 19., vasárnap

Vaníliás-ricottakrém gránátalmával.




A pohárkrémeket nagyon szeretem, mert nem csak  finomak, de igen egyszerűen el is készíthetjük. (pohárkrém receptek itt megtalálhatóak) Mivel vasárnap délután van, és ilyenkor dukál valami desszertet készíteni na, meg a hűtőben éppen várakozott egy ricotta, így gyorsan összedobtam ezt a pohárkrémet. A ricottát egyszerűen csak cukorral, vaníliás cukorral, és citrommal ízesítettem, majd alaposan összekevertem és poharakba kanalaztam. Tálalás előtt aztán megszórtam gránátalmával és már kanalaztuk is. Amilyen gyorsan elkészült ez a pohárkrém, mondhatom olyan gyorsan el is fogyott. Ízlés szerint természetesen túróval is elkészíthetjük.






 Hozzávalók:

 25 dkg ricotta
2 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
reszelt citromhéj (ízlés szerint)
citromlé (ízlés szerint)
1 db gránátalma







A ricottát keverjük simára a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, reszelt citromhéjjal, és citromlével. Ezután kanalazzuk bele a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig, hogy az ízek összeérjenek.

A gránátalmának vágjuk le a végeit, majd késsel vágjuk a héját cikkekre. Ezután kézzel bontsuk szép, majd szedjük ki a magokat úgy, hogy a fehér, hártyás rész ne kerüljön a magok közé. (vízzel öblítsük le, ha maradna közte a fehér hártyából)

Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, majd szórjuk a tetejére a gránátalma magokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése