2012. szeptember 1., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Kakukkfüves csirkecomb, tepsiben sült ratatouille-val.




 Hétvége lévén, megint egy gyorsan, és egyszerűen elkészíthető receptet szeretnék ajánlani. Annak érdekében, hogy a hétvégi ebéd elkészítése minél egyszerűbb legyen, és ne kelljen órákat a konyhában főzéssel tölteni, szeretem együtt elkészíteni a főételt és a köretet. A befűszerezett csirkecombokat, és a zöldségeket együtt belepakoltam a tepsi, majd először lefedve puhára pároltam, végül pedig fóliát levéve szép pirosra sütöttem. Így az elkészült étel íze is sokkal finomabb lett, mivel párolódás közben a különböző ízek jól átjárták egymást. Persze ezzel a recepttel csak ötletet szerettem volna adni az ebédfőzéshez, így mindenki a saját ízlésének megfelelő húsból, és zöldségfélékből készítheti el, amennyiben kedvet kapott ehhez a finomsághoz.





Hozzávalók:

2 db csirkecomb
1 db padlizsán
1 db cukkini
3-4 db vöröshagyma
3-4 db fehér paprika
koktélparadicsom 
őrölt fehérbors
kakukkfű
1,5 dl fehérbor
3-4 ek olívaolaj


A csirkecombokat ízlés szerint szórjuk meg sóval, és őrölt borssal.

A padlizsánt, a cukkinit, és a paprikát daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk négyfelé. 

A zöldségeket tegyük bele egy tepsibe, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Öntsük rá az olajat, majd keverjük alaposan össze. Ezután a zöldségeket húzzuk a tepsi széléhez, majd helyezzük középre a befűszerezett csirkecombokat. A tetejére tegyük rá a frissen szedett kakukkfű ágakat (v. szórjuk meg szárított kakukkfűvel) majd öntsük alá a bort.(v. vizet)

Fóliával fedjük le a tepsi tetejét, majd helyezzük be, előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt pároljuk puhára.

Amikor már puhára párolódott a hús, és a zöldségek, vegyük le a fóliát, majd szórjuk bele a koktélparadicsomot. (v. nagyobb paradicsomot, feldarabolva)
Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Tálaláskor a sült csirkecombot a zöldségekkel együtt kínáljuk.


5 megjegyzés:

  1. Finom és pont tökéletes a hétvégre:)A kakukkfű az egyik kedvenc fűszerem, na meg a sok zöldség:)

    VálaszTörlés
  2. Gizike, nekem halvány fogalmam sincs mi az a "kakukfü"...még le sem tudtam forditani a TRANSLATE oldalamrol, de gondolom a kinézetéböl hogy THYME angolul, ami egyáltalán nem hasonlit a szóhoz...kakukk, és fű...de sajnos én igy vagyok a magyar szavakkal, nem beszélve a gasztró nevekkel!

    Nagyon guszta, és finom...én imádom a csirke hust minden forbmában, és persze ezt a móditást a zöldségekkel már többször készitettem, de nevet nem adtam hozzá! Puszillak

    VálaszTörlés