2012. szeptember 20., csütörtök

Cukkinis, burgonyás krémleves sajttal.



Hideg, esős reggelre ébredtünk, úgy látszik óhatatlanul beköszöntöt az ősz. Ilyen hideg időben nincs is jobb, egy jó meleg krémlevesnél, melyet röpke fél óra alatt a tányérunkba varázsolhatunk. Mivel a cukkini bokor a kertben még tudomást sem vesz az idő múlásáról, így találtam még néhány zsenge cukkinit. Így aztán nem is volt kétséges, hogy egy finom krémlevest készítek belőle. A cukkini mellett került még a levesbe krumpli, hagyma, és jó sok sajt. Az eredeti receptben újhagymával készült ez a leves, majd tálaláskor a teteje is azzal volt megszórva, viszont én saját ízlésemre formálva, vöröshagymával, és snidliggel készítettem el. Aztán mire a leves elkészült, a nap is kisütött, de sajnos ereje már nem sok van, így igazán jólesett elkanalazgatni ezt az egyszerű, ám annál finomabb krémlevest.






Hozzávalók 2 személyre:

1db  nagyobb krumpli
1 db közepes cukkini
1 db vöröshagyma (v. 1 cs újhagyma)
10-15 dkg reszelt sajt
1 db zöldségleveskocka
őrölt bors
szerecsendió


A cukkinit, a krumplit, és a vöröshagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a zöldségleveskockát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval.
Forraljuk fel, majd mérsékelt hőfokon, főzzük puhára.(kb. 20 percig főztem)

Amikor már puhára főttek a zöldségek, vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajt felét, majd botmixerrel pépesítsük, hogy sima, krémes állagú legyen a levesünk.

Tálaláskor merjük a forró levest tányérokba, majd a tetejét szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal, és apróra vágott snidliggel (v. karikára vágott újhagymával). 


6 megjegyzés:

  1. Ez milyen egyszerű!!! Már tudom is, mit eszünk holnap! Köszönöm a tippet! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon finom,üde leves.Én is készítettem a nyáron és szintén snidlinggel:)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis ötletet adtál, mert itt bujkál a hűtőmben 2 db cukkini. Elképzelhető, hogy ünnepi levest faragok belőle. Holnap ugyanis a festők megszállják az egyik szobánkat, meg a konyhát, aztán jó lesz ha hétvégére kipihizem, magam, mert már előre frászolok a péntektől-szombattól.

    VálaszTörlés
  4. Gizike, nálunk cukkini állandóan van, én és a lányom minden héten veszünk cukkinit mert egész évben kapható és annyi sok féle képpen lehet késziteni. Én még nem főztem krém levesnek, de amint látom a tiédet, nagyon guszta, és finom a krumplival és a reszelt sajtal. Puszillak

    VálaszTörlés
  5. Látom Te nagyon ráindultál a good foodos receptekre. Tegnap kaptam kézhez az újságot, de már jó pár dolgot kinéztem magamnak elkészítésre! Ő is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!!!

    Elisabeth!
    Itt nálunk is lehet egész évben cukkinit kapni, de nekem szerencsére nyáron terem a kertbe, és az mégis csak finomabb. Télen persze én is a zöldségesnél veszem meg a melegházi cukkinit.

    Lilla!
    Jól látod!!:))) én is beterveztem még jó néhány finomságot, de lehet elmaradnak, mert lassan itt a következő szám.

    VálaszTörlés