2012. szeptember 27., csütörtök

Omlett zabpelyhes-lángossal.




Amikor egy kiadós reggelire, vagy éppen egy gyorsan elkészíthető vacsoraötletre van szükségem, olyankor jön nálam szóba az omlett. Az egyszerű tojásrántotta mellett számtalan módja van annak, hogy egy-egy finom hozzávalóval változatossá tegyük  ezt a gyorsan elkészíthető ételt. Én most paradicsommal, olajbogyóval, hagymával, petrezselyemzölddel, és mozzarellával bolondítottam meg a tojásokat, és  a sütés végén, egy remek, kiadós reggelit tudtam így feltálalni. Mivel nem volt itthon sem kenyér, sem pedig péksütemény, így  zabpelyhes-lángost sütöttem az omlett mellé. Erre a receptre Krisztina hívta fel a napokban a figyelmemet, majd "Teri konyhájában" rá is találtam az eredeti receptre. Azt hogy miért éppen lángos elnevezéssel illette Teri, azt nem tudom, de ennél jobbat én sem tudtam kitalálni, és átkeresztelni. Habár szerintem akár sós palacsintaként is megállná a helyét. Sőt amennyiben egy kevés édesítőszer is kerülne a masszába, akár lekvárral, túróval......is tálalhatnánk. Ami viszont biztos az az, hogy ehhez az omletthez remekül illett ez a zabpelyhes finomság.






Omlett hozzávalói:

4 db tojás
paradicsom (ízlés szerint)
olajbogyó (ízlés szerint)
1 db vöröshagyma
kis csokor petrezselyemzöld
őrölt bors
2-3 ek olívaolaj
mozzarella


A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd keverjük hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet.
Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal.

A vöröshagymát vágjuk félbe, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre. A paradicsomot vágjuk cikkekre. Az olajbogyó levét csepegtessük le.

Öntsük az olajat egy serpenyőbe, és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, és pároljuk tovább. Végül tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot is.

Pár perc után öntsük rá a megpárolódott zöldségekre a petrezselyemzölddel, és fűszerekkel összekevert tojást. 
Süssük addig ameddig a tojás elkezd megszilárdulni. Ekkor csipkedjük a tetejére a mozzarellát, majd süssük készre. 


Zabpelyhes-lángos hozzávalói:

2 dl zabpehely
1,5 dl tej
1 db tojás
1 ek olívaolaj


A zabpelyhet öntsük egy tálba, majd öntsük rá a tejet. Ezután hagyjuk hogy teljesen magába szívja.(kb. 30 perc)

Ezután ízlés szerint sózzuk meg, és üssük bele a tojást, majd kézi habverővel alaposan keverjük össze.

Öntsük bele az olajat egy teflon serpenyőbe, majd hevítsük fel. Ezután öntsük bele a zabpelyhes masszát, majd terítsük el egyenletesen. 

Alacsony lángon, süssük szép pirosra, majd fordítsuk meg, és a másik felét is süssük készre.

Tálaláskor az omlettet a zabpelyhes lángossal kínáljuk. Nagyon finom a kettő együtt, és igen laktató.


6 megjegyzés:

  1. Igazán napfényes reggeli csoda!

    VálaszTörlés
  2. Ilyet én is elfogadnék reggelire :)

    VálaszTörlés
  3. Lányok köszönöm a hozzászólást!!!

    Nagyon gyorsan összedobható, és én már a látványától is farkas éhes lettem.:)

    VálaszTörlés
  4. Hát hallod, én is most farkas éhes lettem, de már nagyon késő van, és csak álmodozhatok erröl az isteni finom omelettröl...gyönyörü szines is, méghozzá!

    VálaszTörlés