2012. február 1., szerda

Tésztavarázs-varázsos tészták, könyvajánló!!!!


A napokban egy számomra igen kedves felkérést kaptam a T-Bálint Könyvkiadótól, hogy a nemrégiben magyarul is megjelentetett Michel Roux "tészta varázs" című könyvet ajánljam a látogatóim figyelmébe.  Nagyon boldogan mondtam igent a felkérésre, mivel már több blogban láttam, és olvastam erről a könyvről. Tegnap aztán megérkezett a könyv, és én rögtön át is lapoztam. Aztán alig vártam, hogy időm engedje, és tüzetesen is bepillantás nyerjek a tésztakészítés világába. A bevezetőben a MESTER, néhány mondatban leírta pályájának kezdetét, és ezzel együtt a tésztakészítés iránti szeretetét. Ezek után pedig szépen sorban következik a linzertészta, a leveles tészta, az édes és sós tészták, kelesztet és égetett tészták..........fázisfotókkal történő részletes bemutatása, majd a hozzájuk tartozó receptek pontos leírásokkal, és csodálatos fotókkal illusztrálva. A könyv annyira magával ragadott, hogy egyszerűen nem tudtam letenni a kezemből, sőt a fantasztikus recepteknek köszönhetően kedvem lett volna azonnal az összes tésztát meggyúrni, és a sok finomságot megsütni.


Íme egy kis ízelítő a könyvből.

"Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerű gyűjteményben amely minden klasszikus tésztareceptet a lehető legegyszerűbben mutat be. A 3 Michelin csillaggal rendelkező csúcsséf, Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a tésztakészítés terén.
Minden fejezet egy meghatározott tésztafélére épül és ennek az alaptésztának az elkészítési technikáját lépésről lépésre mutatja be. Az ezt követő receptek az alaptészta különböző felhasználási módozatainak a lehetőségét ismertetik- édes és sós tésztaételek formájában egyaránt. Lenyűgöző a szerző által felvonultatott klasszikus és modern, sós és édes tészta receptek  mennyisége és sokszínűsége.
Végig kitűnően illusztrált szakácskönyv, ami arra született, hogy  vezető szerepet töltsön be a tésztakészítés világában."
Engem még a hosszú konyhai múltam ellenére is lenyűgözött a könyv. Találtam benne sok, a tésztakészítéssel kapcsolatos hasznos tanácsot, remek recepteket, melyeket hamarosan egymásután el is fogok készíteni, és itt a blogon be is mutatni. Most éppen a bőség zavarával hadakozom, hogy melyik is legyen a legelső, a sok finomság közül.

Kedves tapasztalt háziasszonyok, és kedves fiatalasszonyok, akik még csak most ismerkedtek a sütés-főzés varázslatos világával, MINDNYÁJATOKNAK a figyelmébe ajánlanám ezt a csodaszép, hasznos információkkal teli könyvet.  A könyv az alábbi linkre kattintva megrendelhető!!!

Kiadó: T-bálint Könyvkiadó

Végezetül pedig  szeretném megköszönni a T-Bálint Könyvkiadónak a megkeresést, és az ajándékba küldött könyvet.

10 megjegyzés:

  1. Gizi-gratulálok a szép könyvre! Alig várom hogy valami finom receptet ki próbáljál!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elisabeth, nagyon köszönöm. Hamarosan jön az első recept.:)

      Törlés
  2. De jó nektek, hogy vannak ilyen kiadók akik felajánlanak könyvet ajánlóért cserébe, láttam már más könyv esetében is. Én is szívesen kipróbálnám ezt a könyvet, felkerült a vágyott listára. Várom mi finomat készítesz belőle:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati én is nagyon örültem neki, hogy megkaptam a könyvet. Nagyon szép, és sok hasznos dolog van benne, remélem Te is hamarosan lapozgathatod majd.:)

      Törlés
  3. Gratulálok a szép és hasznos könyvedhez! Én is kíváncsian várom az általad kipróbált recepteket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marika, nagyon köszönöm, és megpróbálok minél előbb recepttel is jelentkezni.:)

      Törlés
  4. Gizus!Használd egészséggel a könyvet, főzzél nekünk sok finomságot belőle!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nelli, nagyon köszönöm! Csodálatos könyv, tele hasznos információval, és sok-sok recepttel. Neked is ajánlani tudom, biztosan Te is sokszor fellapoznád.:)

      Törlés
  5. A csapból folyik mostanában ez a könyv:)) Ami nem baj, csak az, hogy nekem nincs meg! Már elterveztem, hogy ha hazamegyek mindenképp megkeresem és megveszem. Aztán leesett, hogy nem magyar író, szóval valószínű itt is megkapom. És tényleg:)) Már 2009ben meg lehetett itt kapni! Vadászat indul. Különben egy ugyancsak tésztákról szóló könyvet olvasgattam ma. "The art of the tart" címmel, Tamasin Day-Lewistól. Nagyon igéretes az is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emi valóban nagy a felhajtás a könyv körül, de ez annak tudható be, hogy a reklámozásért cserébe, kaptuk meg ajándékba a könyvet. Csak itt nálunk új ez a könyv, mert magyar fordításban jelentették meg. A barátnőm pl. interneten rendel könyveket, Ő Hollandiába él, és azt mondja pár nap alatt megkapja őket, próbáld meg Te is így megrendelni. Lehet a magyar nyelvű kiadással jobban járnál, mert érthetőbb lenne a receptek leírása. Kíváncsian várom, milyen finom tésztákat készítesz, majd a most olvasott könyvből.:)

      Törlés