2012. február 12., vasárnap

Leveles csigakosárkák málnás-mascarpone krémmel.



Nem is olyan régen, Jamie Oliver készített ilyen csigakosárkákat, és mivel nagyon megtetszett akkor rögtön el is mentettem. Nagyon egyszerű, nem kell hozzá semmi más csak leveles tészta, kristálycukor, ízlés szerint fahéj, és néhány üvegpohár. Mivel fagyasztott leveles tésztát használtam, így meg aztán tényleg röpke fél óra alatt el is készültek a kosárkák, na meg persze a töltelék, és már tálalhattam is.  A fahéjnak köszönhetően, sütés után szépen látszódott a tésztában a csigavonal. Közeledik a Valentin nap, így az alkalomhoz illően a mascarpone krémbe málnapépet kevertem, így szép rózsaszín lett. Még nem késő elkészíteni Valentin napra, ha éppen valaki kedvet kap hozzá. Persze ízlés szerint bármilyen krémmel megtölthetőek ezek a kosárkák. Amennyiben nem cukorral, és fahéjjal megszórva sütjük meg a kosárkákat, akkor akár egy sós-sajtkrémmel is megtölthetőek. Egy biztos, ezen a módon történő kosárkasütés nagyon egyszerű, gyors, és a végeredmény pedig nagyon finom.






 Hozzávalók 12 db kosárkához:

1 cs leveles tészta
2-3 ek kristálycukor
fajhéj
1 db tojás

Krém:

25 dkg mascarpone
3-4 ek málnapép
3 dl Hulala(v. habtejszín)
1 cs vaníliáscukor
porcukor




Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedni.(amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra kinyújtani)

Ezután felvert egész tojással vékonyan megkenni, majd megszórni a kristálycukorral, és az ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal. (azért túl sok fahéj ne kerüljön rá)

Szorosan feltekerni, mint a bejglit, majd éles késsel kb. 2 cm-es darabokra felvágni. Ezután egyesével tenyérrel kicsit lenyomni, majd sodrófával nagyon vékonyra kinyújtani.

Az üvegpoharakat felfordítani, majd az alját jó alaposan megvajazni, és belisztezni, majd ráhelyezni egy kinyújtott tésztakorongot. Ezután tepsire kicsit távolabb helyezni egymástól a tésztás poharakat.

Előmelegített forró sütőbe tenni a poharakkal teli tepsit, majd pár perc alatt, szép pirosra sütni. Ezután a sütőből kivenni, majd óvatosan levenni a pohárról a megsült tésztát, és rácsra téve teljesen kihűteni.

A mascarponét simára keverni ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, vaníliáscukorral, és málnapéppel. (a málnapéphez a málnát pépesíteni, majd szűrőn átszűrni)
A Hulalát (v. a habtejszínt)  kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a mascarponés krémhez keverni.

Tálalás előtt a leveles kosárkákat megtölteni a málnás-mascarpone krémmel. (csak közvetlen fogyasztás előtt töltsük meg a tésztát, mert különben megpuhul a krémtől)

24 megjegyzés:

  1. A pohár aljára kell a tésztát tenni? A kosarakat nem lehet esetleg muffinsütőben megsütni?
    Nagyon finom lehet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. María, igen a pohár aljára kell tenni a tésztát, közben már beírtam a receptbe is. Én már sütöttem muffin formába is, de így sokkal egyszerűbb, és nagyobbak lesznek a kosárkák.

      Törlés
  2. Nagyon tuti édesség! Én is csináltam már csészét, csak én levesnek...Micsoda szép színe van a krémnek! Kóstolnék egyet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti köszönöm! Nagyon jó ötlet, levest tálalni benne, lehet ki is próbálom. A színe nekem is nagyon tetszik, na meg persze az íze is, mert nagyon finom volt, főleg így a diéta közepén.:)

      Törlés
  3. Engem is a krém csodálatos színe fogott meg, finooom lehetett!

    VálaszTörlés
  4. Jaj, már megint egy sütős finomság...:) Gizi ez szuper! Nagyon tetszik, úgy megenném...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla köszönöm!!! Szívesen küldöm a kóstolót, meglátod milyen finom habos-krémes....:)

      Törlés
  5. Nagyon praktikus elkészítései mód és nagyon guszta azzal a málnakrémmel. Most szívesen megkóstolnék 1-2 kosárkát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva köszönöm!! Próbáld ki, meglátod milyen egyszerű, és főként finom, na és nem mindennapi tálalási mód. Akár 3 kosárkát is szívesen küldök.

      Törlés
  6. Ez nagyon jó kis recept Én is ki fogom próbálni :-)). Köszönöm !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erzsébet köszönöm, és biztosan nem fogsz csalódni, meglátod milyen finom ropogós kosárkák lesznek.

      Törlés
  7. Gyönyörűek, szokás szerint, a krém is nagyon tetszik:)A málnakrém színe is nagyon jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erzsike nagyon köszönöm!!! Nagyon finom a krém, csakis ajánlani tudom.

      Törlés
  8. A krém isteni finom lehet!:)Egyszerű, könnyű édesség.Finom lehet.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nelli valóban isteni finom a krém!! Sajnos imádom az ilyen krémeket.:)))

      Törlés
  9. Nagyon fincsi lehet! Ez a málnás krém most jól jönne :)

    VálaszTörlés
  10. Viki már küldöm is, nyissad az ablakot!!!:))

    VálaszTörlés
  11. Hasonló krém, amit én is készitettem a Valentin tortában, Oreo keksz a tészta alljában. Ezt is ki szeretném próbálni, nagyon szép, guszta, és fincsi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elisabeth köszönöm!! Én még nem sütöttem Oreo kekszet, pedig már nagyon régen készülök rá. Megyek és megnézem a Te receptedet, és már biztos hogy megfogom sütni.:)

      Törlés