2011. június 8., szerda

Rebarbarás-almás csiga bodzával.





A leveles tésztának köszönhetően, na meg annak hogy megint sikerült a rebarbara bokromról jó néhány, szép fiatal szárat levágni, készült el ez a csiga. A rebarbarát, almával párosítottam és csakis az ízhatás kedvéért még megszórtam bodzavirággal is. Sütés közben isteni illatok lengték be az egész konyhát, és ezt még fokozta a kisült csigák íze, mert nagyon finomra sikerült. A kívül ropogós tészta, és a krémes töltelék remekül összeillettek. Arról már nem is beszélve, hogy kb. fél óra alatt elkészült, és már tálalhattam is. Mindenkinek bátran merem ajánlani, akár ezzel a töltelékkel, akár saját ízlés szerinti gyümölcsök párosításával.






Hozzávalók:

2 cs leveles tészta
10-15 dkg rebarbara
1 db alma
2-3 bodzavirág
1 cs vaníliás pudingpor
2-3 ek cukor
1 kk őrölt fahéj
2 cs vaníliás cukor
0,5 dl víz





A rebarbarát és az almát meghámozni, majd kockákra felvágni. Egy edénybe tenni és felönteni kb. 0,5 dl vízzel, hozzáadni a cukrot, az őrölt fahéjat, majd pár perc alatt puhára főzni. Ezután botmixerrel pépesíteni, és végül teljesen kihűteni.

A kihűtött masszához keverni a vaníliás cukrot, és a vaníliás pudingport, majd belecsipkedni a bodzavirágot.

A előnyújtott leveles tésztát kicsavarni a papírból, majd egyenletesen rákenni a rebarbarás-pudingos masszát. (mindkét leveles tésztával így járjunk el)

Ezután a papír segítségével óvatosan feltekerni, mint a bejglit, majd éles késsel kb. 1 cm-es csíkokra felszeletelni.

Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezni egymástól kicsit távolabb a csigákat. (sütés közben nőni fognak a csigák!!!)

Előmelegített sütőbe, magasabb hőmérsékleten kb. 25 perc alatt szép pirosra sütni. (Én légkeverésnél, 170 fokon sütöttem.)

Tálalás előtt langyosra hűteni, majd ízlés szerint  porcukorral megszórva kínálni.

16 megjegyzés:

  1. Biztos nagyon finom lehet,de rebarbarával azóta sem sikerült összetalálkozni,de ha egyszer összejön :-)akkor biztos elkészitem.

    VálaszTörlés
  2. Most mát tényleg meg kell kóstolnom a rebarbarát. Finom lehet

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, biztos különlegesen finom íze van a bodzától meg a rebarbarától/bár ezt nem ismerem/.

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jól néz ki, szívesen elcsennék egyet ;)

    VálaszTörlés
  5. Zseniális kombináció!

    Nem is tudom, nálunk lehet-e valahol rebarbarát kapni, pl. piacon. Szét kell nézzek :-)

    VálaszTörlés
  6. Ez nekem nagyon ízlene, az tuti :)

    VálaszTörlés
  7. Vanocska!
    Egyszer majd csak sikerül találkoznotok és akkor jól elkészítheted ezt a finomságot is.:)

    VálaszTörlés
  8. Bianka!
    Nagyon finom, és ha sikerül beszerezned a rebarbarát, semmiképpen ne hagyd majd ki.:)

    VálaszTörlés
  9. Éva!
    Köszönöm!! Valóban nagyon finom így együtt.:)

    VálaszTörlés
  10. Zsiri!
    Köszi, és akár kettőt is elcsenhetsz.:))

    VálaszTörlés
  11. Chef Viki!
    Piacon lehet hogy az idős nénikék tudnak neked vinni. Nagyon finom, szerencsére a szomszédomtól kaptam hajtást és így már saját bokrom van.:)

    VálaszTörlés
  12. Szosz!
    Szerintem is ízlene neked is!!!:)

    VálaszTörlés
  13. Nekem már a kedvenc zöldséges fiúm hozott egy jó adag rebust,de akkor még nem nyílott a bodza.
    Holnap kapom az újabb rebarbarát,és találtam egy bokrot,amin volt pár bodza-tányér.Nálunk az a baj,hogy a közlekedéshez közel vannak és nem egészséges leszedni.Pest,az Pest!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsóka, teljesen igazad van, az út mentén nem szabad bodzavirágot (meg semmi egyebet) szedni. Nekem szerencsém van, mert a szomszéd kertje tele van bodzabokorral, így bátran merek belőle minden finomságot készíteni. A rebarbara bokrom is szép, így azt is csak le kell vágni a tőről, és már készülhetnek is a finomságok. Éppen hétfőn készülök epret venni, és azon agyalok milyen rebarbarás, vagy bodzás desszertet hozzak össze. Kíváncsian várom, Te mit sütöttél a hétvégére.

      Törlés