2011. június 9., csütörtök

Csirkecombos egytálétel és a nyeremény.


Még májusban Emőke és Bence játékot hirdetett meg a BalhÉtterem-ben, melyben arra kérték Linka játszani kívánókat, hogy készítsenek el olyan ételeket, melyeket már nagyon régen nem főztek. Három kategóriában lehetett benevezni, és én természetesen háromféle ételt készítettem és küldtem el. Nagyon ötletesnek találtam ezt a versenykiírást, és rögtön agyalni is kezdtem, hogy mit is főztem már nagyon régen. Aztán beugrott ez a csirkehússal készült krumplis-paradicsomos-paprikás egytálétel. Mivel éppen csirkecomb volt itthon, így azzal készítettem, és lehet már nagyon régen készült és azért, de valahogy most még finomabb lett mint máskor. Persze az sem mellékes, hogy ennek az ételnek az elkészítéséhez is csak annyi időt kell a konyhában eltölteni, még gyorsan összekészítjük, mert a többi már a sütő dolga. Mindenkinek bátran merem ajánlani.

A napokban pedig megtörtént a sorsolás, melyet Emőke és Bence még videóra is felvett a hitelesség kedvéért, na meg gondolom a mi szórakoztatásunkra. (én bizony jókat kuncogtam a megtekintése alatt)
A szerencse nekem is kedvezett, és egy kerékpárra ragasztható fényvisszaverő boldog tulajdonosa lettem. Mivel napi szinten bicajozom, így nagyon örültem az ajándéknak, amely a mai postával meg is érkezett.

Nagyon köszönöm Emőkének és Bencének, hogy velük játszhattam, és köszönöm ezt a hasznos ajándékot !!!!

Ugye milyen jópofa?????








Hozzávalók:

csirkecomb
paradicsom
paprika
krumpli
fehérbor
olívaolaj
oregánó
őrölt bors

ételízesítő





A combokat enyhén besózni, majd egy serpenyőbe egy pici olívaolajon mindkét oldalát elősütni.
Ezután a tepsibe egymásmellé helyezni a húst, majd mellétenni a felkockázott krumplit, paradicsomot és a paprikát.

2-3 dl fehérbort összekeverni ízlés szerinti mennyiségű sóval, ételízesítővel, őrölt borssal, oregánóval és olívaolajjal, majd tepsiben lévő zöldséges húsra önteni. (én kicsit összeforgattam a zöldségekkel)

Ezután a tepsit lefedni alufóliával, majd előmelegített sütőbe helyezni. Közepes hőmérsékleten kb. 40 percig párolni, majd a fóliát levéve szép pirosra sütni.


14 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis ételt készítettél guszta! Gratulálok a nyereményedhez! Jó bringázást !

    VálaszTörlés
  2. Gizikém, Fortuna istenasszony lábát szorongatod, nagyon úgy látom!

    Az egytálétel remek, épp most nálam is csirkecombok rotyorásznak :-)

    VálaszTörlés
  3. :)))) Örülök, hogy tetszik, és hogy célba is ért! :) Jó bringázást! :D

    VálaszTörlés
  4. Éhes lettem!:) Nagyon jól néz ki! A nyereményhez gratulálok, jó bringázást! :)

    VálaszTörlés
  5. Gizus,gratulálok a nyereményedhez,nagyon fincsit készítettél,majd nézzél be hozzám Giza,játékra hívnálak!:-)

    VálaszTörlés
  6. Éva!
    Köszönöm!! Tényleg nagyon finom, és már jó régen készült, így most jólesett megint. Tekerek minden nap. így jól jött az ajándék.:)

    VálaszTörlés
  7. Chef Viki!
    Szorongatnám én jobban is, hátha a lottó ötöst sikerülne kiszorongatnom belőle.:)))

    Fincsi is a csirkecomb, jöhet mindenféle formába.:)

    VálaszTörlés
  8. Emőke!
    Igen nagyon jópofa, és tetszik!!! Neked is jó bringázást.:)

    VálaszTörlés
  9. Mosolyrend Évi!
    Köszönöm, és örülök hogy tetszik ez a receptem is.:)

    VálaszTörlés
  10. Marika!
    Köszönöm, és szívesen küldök legközelebb egy kis kóstolót.:)

    VálaszTörlés
  11. Ditta!
    Köszönöm!!! Már voltam nálad, és köszi a játékra invitálást.:)

    VálaszTörlés