2011. június 22., szerda

Fordított cseresznyés-csokoládétorta.





Rekkenő kánikula van, én mégis sütkérezésbe fogtam. Lehet inkább hűvösebb időre kellett volna várnom, de meleg ide vagy oda, csak elkészült ez a finom cseresznyés-csokoládétorta. Nagyon egyszerű az összeállítása, majd kb. egy óra alatt készre sül. Mivel még mindig a cseresznye az első számú gyümölcs nálunk, így most azzal készült. Ízlés szerint viszont bármilyen gyümölccsel megsüthető. Én nagyon szeretem még körtével és őszibarackkal is. Kezdő háziasszonyoknak is bátran merem ajánlani, mert elronthatatlan és biztos vele a siker.






Hozzávalók:

15 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 ek kakaó
1/2 cs sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
15 dkg vaj
2 cs vaníliás cukor
2 db tojás
1 dl tejszín
cseresznye ízlés szerint
 






A cseresznyét kimagozni, majd egy sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaforma aljába tenni.

A puha vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverni. Ezután állandó keverés mellett hozzáadni egyesével az egész tojásokat, majd belecsorgatni a tejszínt. (közben a tál faláról kanállal lekaparni , és úgy keverni tovább)

Ezután beleszitálni a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet és a kakaót, majd jó krémesre keverni.

A tortaformában lévő cseresznyére kanalazni a csokoládés masszát, majd a tetejét egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon 50-55 perc alatt készre sütni. (tűpróbáig)

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd egy gyors mozdulattal átfordítani egy tálcára. Ezután óvatosan lehúzni róla a sütőpapírt, majd hagyni kihűlni.

Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórni, ízlés szerint felszeletelni, majd úgy kínálni.


7 megjegyzés: