2010. augusztus 4., szerda

Szemirámisz cukkinival töltött tésztája újragondolva.



Nem olyan régen hívta fel a figyelmemet Szemirámisz az ő általa készített cukkinivel töltött kagylótésztájára. Köszönöm neki ezt a finom receptet!!!!!Már a recept olvasásakor biztos voltam benne, hogy én is elfogom készíteni. Sajnos nem volt itthon olyan nagyméretű kagylótésztám mint amilyenbe ő töltötte a cukkinis tölteléket, de gondoltam rajtam bizony nem fog ki ennek hiánya. Újragondoltam a receptet és így született meg ez a rakott tészta. A hozzávalókon nem sokat (csak a sajtok másmilyenek) változtattam, így a végeredmény kicsit biztosan hasonlít az eredeti receptben találhatóra. Különben nagyon finom lett, és ezt az is igazolja, hogy a férjem aki nem különösen rajong a cukkiniért kétszer is szedett belőle. Biztosan még többször is elfogom készíteni, de ezek után pedig már nem ragaszkodom a nagyméretű kagylótésztához, mert így is remekül sikerült.






3-4 db zsenge cukkini
25 dkg penne tészta
1 cs bacon szalonna
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg trappista sajt
15 dkg füstölt sajt
őrölt fehérbors
kakukkfű
1 db húsleveskocka
olívaolaj


Besamel hozzávalói:


5 dkg vaj
5 dkg liszt
4 dl tej
őrölt fehérbors
szerecsendió


A cukkinit vékonyra felcsíkozni (zsülienre vágni). A hagymát és a bacont apróra felkockázni.
Egy serpenyőbe olajat önteni és elkezdeni benne sütni a felkockázott bacont. Ha már kezd üveges lenni, hozzáadni a vöröshagymát és tovább párolni. Végül vékonyan beleszeletelni a fokhagymát, kicsit átforgatni és hozzáadni a felcsíkozott cukkinit. Ízlés szerint sózni és fűszerezni, majd puhára párolni. (folyadékot nem kel alá önteni, mert a cukkini enged elég levet)
Ha már teljesen elfőtte a levét és puhára párolódott, levenni a tűzről és hűlni hagyni. Ha már csak langyos belekeverni a reszelt füstölt sajtot és a trappista sajt felét.

Közben kilehet főzni enyhén sós vízben a tésztát, és elkészíteni a besamelt.

A vajat egy serpenyőbe felforrósítani, majd állandó keverés mellett hozzáadni a lisztet. Kevergetve kicsit megpirítani, majd felönteni a tejjel. Kézi habverővel simára keverni, közben ízlés szerint fűszerezni, majd addig főzni míg besűrűsödik.
Langyosra hűteni, majd az előzőleg elkészített cukkinivel óvatosan összekeverni.

Egy közepes méretű tepsit (22 x 32) kikenni vajjal, majd beleönteni a kifőzött tésztát. Tetejére kanalazni a sajtos-besameles-cukkinit. Végül a tetejére reszelni a megmaradt sajtot.

Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni. ( én légkeverésnél 150 fokon sütöttem)
Nagyon finom, kiadós ebédet tudunk így feltálalni.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jó recept! Ki kell próbáljam!
    Biztos finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Bianka!
    Izgalmasnak találtam én is a receptet és nem bántam meg hogy elkészítettem.:)

    VálaszTörlés
  3. Maimoni!
    Nagyon finom,ha szereted a cukkinit csakis ajánlani tudom.:)

    VálaszTörlés
  4. Juci!
    Nem fogsz csalódni, nekünk nagyon ízlett!!:)

    VálaszTörlés
  5. Dia!
    Finom volt, neked is csak ajánlani tudom az elkészítését.:)

    VálaszTörlés
  6. Én is cukkini imádó vagyok, jöhet a tészta :)

    VálaszTörlés
  7. Ami!
    Kicsit megkésve, de már küldöm is.:))

    VálaszTörlés