2010. augusztus 22., vasárnap

Málnás madártej.





Nagyon szeretjük a madártejet, így elég gyakran készítek. Azért  hogy ne legyen unalmas (igaz soha nem az)  néha megpróbálkozom különböző ízesítéssel elkészíteni. Nagyon finom,  karamellel  leöntve, de a csokoládés változatnak sem lehet ellenállni. Most gondoltam kipróbálom gyümölccsel is. Mivel málna van még szépen a bokrokon, így az került bele. Nekünk nagyon ízlett, a finom vaníliás szósz a kissé savanykás málnával keverve.





 Hozzávalók:

1.5 l tej
7 db tojás
2 cs vaníliás cukor(v. vaníliaaroma)
cukor (ízlés szerint)
1/2 cs vaníliás pudingpor
málna


A tojásokat kettéválasztani, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni.

A tejet feltenni forrni, majd kanállal kis halmokat tenni bele a habból. Keményre főzni, majd egy szűrőbe kiszedni, és lecsepegtetni.

A tojások sárgáját ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral, egy kevés hideg tejjel, simára keverni, majd hozzákeverni a pudingport is.

A tejet felforralni, majd állandó keverés mellett belecsorgatni a tojásos- pudingos-cukros keveréket. (én szeretem ha kicsit sűrűbb a szósz, azért teszek bele pudingport is, de természetesen az elhagyható)

Pár percig kevergetve főzni, hogy kellően besűrűsödjön. A tűzről levéve, óvatosan belekeverni a málnaszemeket, majd a hab tetejére önteni.

Langyosra hűteni és tálalni, de nagy melegben lehűtve is finom desszert.

6 megjegyzés:

  1. Jaj ez nekünk is nagyon ízlett, én is elészítettem. Isteni lehetett a Tiéd is!:-))

    VálaszTörlés
  2. Andi/cuki!
    Láttam a tiedet, és már akkor eldöntöttem, hogy én is megcsinálom. Már agyalok, milyen legyen a következő.:))

    VálaszTörlés
  3. Jajj ez nagyon guszta! Kellkellkell!

    VálaszTörlés
  4. Araniel!
    Köszönöm!! Küldöm!!!:))

    VálaszTörlés