2009. szeptember 21., hétfő

Sárgarépa saláta





A tegnapi ebédhez készítettem el ezt a salátát. A TV-paprika egyik adásában láttam, és nagyon megtetszett. Mivel egyik kedvencem a sárgarépa, nem volt kétséges hogy hamarosan el is készíteni. Bizony jól tettem, mert nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom saláta lesz a sárgarépából. Kínálhatjuk sültek mellé, de így magában is elcsemegézhetjük vacsorára.







Hozzávalók:

3 db sárgarépa
3-4 gerezd fokhagyma


Öntet hozzávalói:

3 ek málnaecet (v. tárkonyecet)
2-3 ek olívaolaj
2 tk őrölt köménymag
2 ek méz (v. cukor)
őrölt bors
egy csipet só
petrezselyemzöld




A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd adjuk hozzá a fokhagymát, egy nagyobb csipet sót, és pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.

Az öntet hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd öntsük rá a teljesen kihűlt sárgarépára. Óvatosan keverjük össze, és közben szórjuk meg ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Az elkészült salátát ezután hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben óvatosan többször keverjük át)

Tálaláskor sültek mellé kínálhatjuk, de magában is nagyon finom.  

2 megjegyzés:

  1. Kedves Gizi!
    Inkább itt válaszolok az üzenetedre. Igen, most kezdtem a főzős blogot. (Van már másik kettő, amiknek más a témájuk.) Látom, te már mester fokon űzöd a tiédet. Gyönyörűek a képek. Természetesen én is gondoltam rá, hogy készítek képet az enyémekről, de idáig még nem jött össze. Túl lassú vagyok. Mire fényképeznék, addigra mindig elfogy az étel:-). Máskor is szívesen látlak a blogomon. Kíváncsi vagyok a véleményedre, és a tanácsaidra. Mint láthattad, én nem különlegességeket, vagy reform recepteket írok le, hanem könnyen, gyorsan és viszonylag olcsón megfőzhető házias ételeket próbálok összegyűjteni. Három gyermek és egy jó étvágyú férj mellett ebben már profi lettem :-). Azért sűrűn benézek hozzád ötletekért.

    VálaszTörlés
  2. Ani!
    Köszönöm hogy válaszoltál!! Én is írtam neked, de a te blogodba. Minden nap benézek hozzád, láttam ma is finomat főztél.

    VálaszTörlés