2009. szeptember 17., csütörtök

Csokoládépudingos palacsinta málnás öntettel


Már napok óta nem sütöttem, és mivel nagyon hiányzott már az édesség így ma palacsinta volt az ebéd utáni desszert. A kertben még bőven terem a málna, így abból készítettem hozzá öntetett. A palacsintába csokoládépuding került, és ez a málnával különösen finom volt.

Palacsinta:

tojás
liszt
tej
szénsavas ásványvíz
pici só
pici cukor

Ízlés szerinti mennyiségű hozzávalókat jól kikeverni, majd 30 percet állni hagyni pihenni. Ezután kisütni a palacsintákat.

Csokoládépuding:

1 cs pudingpor
4 dl tej
3-4 ek cukor

A tasakon lévő leírás szerint kell elkészíteni, csak a tejből kell kevesebbet tenni hozzá. Még melegen a palacsintákat megtölteni ezzel a krémmel.

Málnás öntet:


2 dl víz
30 dk málna
1/2 citrom leve
reszelt citromhéj
szegfűszeg
őrölt fahéj
cukor(ízlés szerint)
vaníliás cukor
étkezési keményítő

A vizet feltenni a fűszerekkel főni és kb. negyed óráig főzni. Ezután kivenni a szegfűszeget, és beletenni a málnát. Párpercig együtt főzni. Közben a keményítőt pici vízzel simára keverni, majd tenni hozzá egy keveset a forró szirupból is és jól elkeverni. Állandó keverés mellett a málnás szirupba csorgatni. Amint besűrűsödik lezárni a gázt, mert ha tovább főzzük a keményítő meg fog hígulni. Tálaláskor ezt az öntetett adni a palacsintához.

6 megjegyzés:

  1. Igen, a csoki málnával tényleg ragyogó. :-)
    Meg a palacsinta is. Azon a fotón meg, igen látványos! :-)
    Képzeld, teljesen elképedtem, mert a málnánk másodszor is beérett. Nem folytontermő, és ez a második érés azért nem ugyanolyan, mint a korai, de mégis... Teljesen elképedtünk... Szegény, össze-vissza van keveredve, mert ilyent még nem csinált. Pedig máskor is de jó lenne!! :-))

    VálaszTörlés
  2. Yasmine!
    Köszi, küldök neked is egy palacsintát.
    A mi málnánk folyton termő, igaz ilyenkor már ez is kisebb szemű, de ízre finom. Biztosan az időjárás változástól termett a málnád, reménykedjünk hogy jövőre is hoz termést ilyenkor is. Jó málnázást!!!

    VálaszTörlés
  3. Hááát, ez igen!!!!!
    Előbb Yasmine mákos bigacsigája, most meg ez!!! Nem semmik vagytok!
    Nagyon jó ötlet. Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  4. Gasztroboszi!
    Yasmine csigái engem is lázba hoztak, de a te krumplis tésztádra is befizetnék.

    VálaszTörlés
  5. Hát Gizi, ez már kimeríti nálam a nyilvános izgatás fogalmát... az a málna dömping kikészíti az érzékszerveimet, mert a közelünkben nincs, nálad meg majdnem minden nap megtalálható. Jó lenne, ha tudnál nekem teleportálni egy kis málnás édességet:)

    VálaszTörlés
  6. Szia Kata!
    Szívesen küldök neked egy kis málnás palacsintát. Már a fagyasztóba pakolom, de még mindig érik. Lefogom fényképezni, mert lehet lassan senki nem hiszi el. A szomszéd meg még le sem szedi, pedig rengeteg van neki rajta. Fogalmam nincs hol tett szert erre a fajtára.

    VálaszTörlés