2009. szeptember 20., vasárnap

Gyümölcssaláta.




Ezt a finomságot még akkor készítettem el, amikor az a pár szem füge beérett a fán, ami idén termett. Csak pár szem volt, mert most termett először, de nagyon finom édes. Akkor valahogy el is feledkeztem a receptről, de gondoltam most leírom hátha valakinek még terem a füge, és szívesen elkészítené. Nagyon finom volt, és bármilyen gyümölccsel ellehet készíteni.


Hozzávalók:

5-6 db füge
1 db banán
1 fürt szőlő
2-3 dl tejföl
cukor (ízlés szerint)
1 cs vaníliás cukor


Egy jénaiba egymásmellé tenni a különböző gyümölcsöket felszeletelve.

A tejfölt jól kikeverni a cukorral, és a vaníliás cukorral.(a cukorból csak annyit tegyünk, hogy ne legyen túl édes, mert a tetejét is megszórjuk)

A cukros tejfölt szépen a gyümölcs tetejére simítani, majd 1-2 órára hűtőbe tenni pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek
.
Amikor már kellően lehűlt, akkor kivenni a hűtőből, majd a tetejét kristálycukorral ízlés szerint megszórni. Ezután kis kézi perzselővel rákaramellizálni a cukrot. Ettől nagyon finom lesz a tejföl a tetején.

Karamellizálás után rögtön tálalni.

2 megjegyzés:

  1. Érdekes,de annál finomabb volt. Más csümölcssel is kifogom próbálni.

    VálaszTörlés