2015. március 27., péntek

Sonkakrémes és tojáskrémes roló.




Ma szintén egy receptötletet hoztam, melyet húsvétra elkészíthetünk. Az előzőleg sütött sós piskóta, (melyet szintén sonkakrémmel és tojáskrémmel töltöttem meg) adta az ötletet, hogy miért is ne lehetne ropogósra sült leveles tésztába is beletölteni a krémeket. Így aztán hasonló krémeket készítettem, majd a két falatnyi rolókba töltöttem. Mondhatom nálunk nagy sikere volt. A ropogós tészta, a sós sonkakrémmel és tojáskrémmel egyszerűen abbahagyhatatlan. A húsvéti ünnepekre dupla, de még az is lehet hogy tripla adagot készítek majd. (további húsvéti receptek itt megtalálhatóak)







Hozzávalók a sonkakrémhez:

20 dkg főtt, füstölt sonka
6 dkg vaj
1 db lila hagyma 
2-3 tk dijoni mustár
2-3 ek tejföl
őrölt fehér bors


A sonkát és a hagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, két evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk össze, hogy jó krémes legyen. (a maradék tejfölt, csak akkor adjuk hozzá, ha szükséges)







Tojáskrém hozzávalói:

5 db főtt tojás
2 db újhagyma
1/2 citrom leve
1 ek tejföl
1 tk dijoni mustár
2 ek zsemlemorzsa
őrölt fehér bors


A főtt tojásokat és az újhagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, a tejfölt, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a zsemlemorzsát. (annyi zsemlemorzsát keverjünk hozzá, hogy jó krémes legyen)







Tészta hozzávalói 10 darabhoz:

2 cs előnyújtott leveles tészta
1 db tojás (kicsi)



Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra, majd az előzőleg vékonyan zsírral megkent formákra tekerjük fel.
Ezután kenjük le vékonyan tojással, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire állítva, egymástól távolabb. (sütés közben a tészta kicsit összecsúszik, így majd vastagabb rolót kapunk)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük pár perc alatt, szép pirosra. (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem)
A sütőből kivéve még forrón húzzuk le óvatosan a formál, majd hagyjuk teljesen kihűlni.







Tálalás előtt töltsük meg a ropogósra sült rolókat a sonkakrémmel, és a tojáskrémmel, majd úgy kínáljuk. (közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a tésztát, mert különben a krémtől elveszti a ropogóságát)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése