2009. május 3., vasárnap

Variációk rántott csirkére



A mai ebéd elejétől a végéig a kísérletezés, és új ételek elkészítése körül forgott. Ez ugyan csak részben igaz a rántott csirkével kapcsolatban, mert azt eddig is készítettem, de ma két különlegesnek mondható panírozási módot is kipróbáltam a megszokott mellett. A diós panírozást Garffyka oldalán láttam meg, a tökmaggal kevert prézlis változatra pedig a KataKonyha oldalán leltem rá. Mindkettőjüknek köszönöm, mert igen finom és különleges ízek kerültek az asztalunkra. A biztonság kedvéért készítettem sajtos bundában készült változatot is, de az szépen ott is maradt a húsos tálon.

Diós panírba:

csirkecomb
liszt
tojás
darált dió


A húst először besózni, és kicsit állni hagyni. Ezután a lisztbe, majd a tojásba, és végül a darált dióba forgatni. Forró olajban, közepes lángon szép lassan hogy a hús jól átsüljön készre sütni.

Tökmagos panírban:

csirkecomb
liszt
tojás
zsemle morzsa
apróra vágott tökmag


A húst először besózni és kicsit állni hagyni. Ezután a lisztbe, majd a tojásba, és végül az apróra vágott tökmaggal kevert zsemle morzsába forgatni. Forró olajban, közepes lángon szép lassan hogy a hús jól átsüljön készre sütni.

Sajtos bundában:

csirkecomb
liszt
tojás
reszelt sajt
tej


A húst először besózni és kicsit állni hagyni. A lisztből, tojásból és reszelt sajtból, tejből és pici sóból sűrű palacsinta tésztát készíteni. A húst beleforgatni a lisztbe, majd ebbe a sűrű masszába és forró olajban, közepes lángon szép lassan hogy a hús jól átsüljön készre sütni.
Én petrezselymes krumplival tálaltam, de rizs is illik hozzá.

2 megjegyzés: