2009. május 8., péntek

Bodzafánk.





Ezt a receptet nem is olyan régen Miss muffin oldalán találtam és rögtön megtetszett. Nagyon vártam, hogy elkezdjen virágozni a bodza, és ma végre sikerült néhány szebb virágot leszednem a bodzabokorról. Így aztán gyorsan neki is láttam a fánksütésnek. A recept végén ez állt "isteni finom" és én ezt csak megerősíteni tudom, mert valóban ISTENI FINOM!!!! Mindazoknak a figyelmébe ajánlom ezt az egyszerű receptet, akik szeretik a virágokkal, most éppen bodzavirággal készült süteményeket. Ezúton is köszönöm Miss Muffinak ezt a remek receptet.






Hozzávalók:

15 dkg liszt
2 kisebb tojás
1,5 dl tejszín
1 dl szénsavas ásványvíz
1 cs vaníliás cukor
csipet só
2-3 marék bodzavirág
bőséges olaj a sütéshez







A bodzavirágot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd csipkedjük le a szárról.

A tojást  keverjük össze a vaníliás cukorral, és egy csipet sóval, majd keverjük hozzá a tejszínt, és a szénsavas ásványvizet is.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára a masszát. Végül keverjük bele a lecsipkedett bodzavirágot is. (egy sűrűbb palacsintatésztát kell hogy kapjunk, ha szükséges még egy kevés lisztet keverhetünk hozzá)

Egy serpenyőbe öntsünk bőségesen olajat, majd hevítsük fel. Amikor már kellően felforrósodott az olaj, egy evőkanállal kanalazzunk bele kis halmokat a masszából. Ezután vegyük kisebbre a lángot, majd többször átfordítva, süssük szép pirosra a fánkokat.

A megsült fánkot szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd még melegen, hempergessük meg vaníliás cukros-fahéjas-porcukorba.

Az elkészült fánkot, még melegen tálaljuk, mert akkor a legfinomabb.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Gizi!
    Kipróbáltam akácvirággal, nagyon finom lett vele. Holnap a túrós rétest adaptálom akácvirággal. Remélem, abban sem kell csalódnom : )
    Üdv: P.

    VálaszTörlés
  2. Húúú de jó!!! Holnap ez lesz a desszert!!!! Már van 20 l. bodzaszörpink is télire elrakva, ééés még van egy csomó virágunk is!!! Köszi a tippet!

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Marisz próbáld ki, ha még nem sütöttél ilyen fánkot. Egyszerű és nagyon finom. :)

      Törlés