2017. január 10., kedd

Szilveszteri puncs.




Szilveszterkor készítettem ezt a finom puncsot, melyet aztán az éjszaka folyamán szépen el is kortyolgattunk. Forrón, jó langyosan, és még hidegen is nagyon finom volt. Az utóbbi napok időjárásának köszönhetően megint szóba került a szilveszterre készült puncs, hogy bizony a délutáni sétából hazaérve, jól átfagyva, jó is lenne megint forrón elkortyolgatni......





Hozzávalók:

3 dl édes vörösbor
3 dl édes fehérbor
3 dl víz
 2 db Rooibos teafilter (African Dawn)
1 dl rum
25 dkg kristálycukor
3 db narancs
2 db citrom
1 tk forralt-bor fűszerkeverék


A kristálycukrot keverjük össze a rummal, két narancs és fél citrom levével, és egy narancs és egy fél citrom lereszelt héjával, majd hagyjuk 1-2 órát állni.

 A vizet forraljuk fel, majd öntsük rá a teafilterre és hagyjuk pár percig állni. 

A kétféle bort öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és forraljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk pár percig állni.

Ezután a rumos-cukros-citrusos keverékhez öntsük hozzá a teát, és a forralt bort, majd keverjük össze, és szűrjük le. 

Ezután melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt narancsot és citromot, majd hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.

Ízlés szerint az elkészült puncsot kínálhatjuk rögtön miután beletettük a felszeletelt gyümölcsöket, de érdemes állni hagyni, hogy az ízek jobban összeérjenek. Kínálhatjuk forrón, langyosan, de hidegen is nagyon itatja magát.....
 

4 megjegyzés:

  1. De jól esne most ebben a hidegben :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen látlak egy-két pohárkára Katikám! Sajnos itt nálunk is nagyon hideg van.:(

      Törlés
    2. Még csak nemrés fedeztem fel ezt a blogot. Nem tudom, hogy nem találkoztam vele eddig. Nagy öröm kalandozni benne! Nálunk újabban mindig van puncs. Férjem nagyon szívesen iszik ebben a hidegben. Nem tudom, hogy linket lehet-e írni, nem látom a tiltást. Én így készítem egy kolléganőm után:
      http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/karacsonyi-ajandek-katalin-jatekara.html

      Törlés
    3. Kedves Ani!
      Nagyon örülök, hogy felfedezted a blogomat, és további jó "kalandozást" kívánok! Mostanában én is többször készítek puncsot, persze megpróbálok új recepteket kipróbálni, így nagyon megköszönöm, hogy belinketed a receptedet. Természetesen máskor is szívesen veszem a linket, mert így legalább ötleteket cserélhetünk. Most rögtön meg is nézem a Te puncsodat, és biztosan el is készítem, mert itt nálunk is nagyon hideg van.

      Törlés