2012. január 28., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Mustáros sertéscomb.




Hétvégére most egy finom, szaftos, sertéscombból készült ételt ajánlanák mindenkinek. Erre a receptre az egyik szakácskönyvembe találtam rá, melyet még a 90-es években vettem. Verő Juli kb. 800 receptje található meg a könyvben, melyekkel segítséget szeretne adni a háziasszonyoknak a mindennapi főzéshez. Nagyon sok receptet kipróbáltam, és többet azóta is rendszeresen elkészítek. Ez a mustáros sertéscomb is a kedvenceink közé tartozik. Lehet kevesebb hússal, és több szafttal, vagy éppen fordítva is elkészíteni, ez mindenkinek az ízlésére, és a pénztárcájára van bízva. Köretként én rizst készítettem hozzá, de nokedlivel, esetleg tarhonyával is tálalhatjuk.





Hozzávalók:

1 kg sertéscomb
1 db vöröshagyma
petrezselyemzöld
2 ek mustár
2-3 dl tejföl
1 ek liszt
őrölt bors
szerecsendió
majoranna
ételízesítő
pirospaprika
3-4 ek olaj
víz



A húst ízlés szerint felkockázni. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra felvágni.

Egy edénybe beleönteni az olajat, és felhevíteni, majd hozzáadni az alaposan lecsepegtetett húst. Pár percig kevergetve párolni, majd hozzáadni az apróra vágott vöröshagymát. Fehéredésig, néha megkeverve pároljuk tovább. Ezután ízlés szerint megszórni a fűszerekkel, és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Pár perc után megszórni pirospaprikával, jól összekeverni, és felönteni annyi vízzel hogy jól ellepje, kiforralni, majd mérsékelt lángon puhára főzni a húst.
Egy tálba beletenni a tejfölt, a mustárt, és a lisztet, majd kézi habverővel simára keverni. Ezután a hús levéből néhány kanállal hozzáadni a tejfölös keverékhez, majd szintén simára keverni.

Végül a forrásba lévő húshoz, állandó keverés mellett, hozzákeverni a tejfölös-mustáros-lisztes keveréket. Kevergetve újraforralni, majd pár perc alatt kevergetve besűríteni a szaftot.

Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk. Én rizst főztem hozzá, és azzal kínáltam.

24 megjegyzés:

  1. Imádom az ilyen ételeket. Kukk be hozzám http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2012/01/ismet-dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a meghívást, megyek és bekukkantok hozzád. Nálunk is nagyon kedveltek az ilyen szaftos ételek.:)

      Törlés
  2. Igazán jöhetne! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla köszönöm, már küldöm is a kóstolót.:)

      Törlés
  3. Gizikém, ezt megint oda tetted! Csodás, savanykás, szaftos husi...Hmmm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti köszönöm!!! Nagyon szeretjük, örülök hogy anno rátaláltam erre a receptre.:)

      Törlés
  4. Bő szósszal szeretem, nagyon finoman savanyítja a mustár!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, nálunk is sok szafttal készül. Én még hús nélkül is bevállalnám, elég ha az íze belefől.:)

      Törlés
  5. Ezek a szaftos pikáns ételek mindig jöhetnek:) A fotók is szuperek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erzsike nagyon köszönöm!!:)Nálunk is mindig nagy sikere van.

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Mónika, nagyon finom, csakis ajánlani tudom.:)

      Törlés
  7. Jó kis reci!Barnarizzsel én is sorra veszem A Verő Juli szakácskönyv nekem is megvan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marisz, ugye milyen jó kis receptek vannak a szakácskönyvbe. Én már többet elkészítettem, és mindegyik nagyon finom. A barna rizst csak én szeretem, és most nem volt kedvem külön főzögetni.:)

      Törlés
  8. Nálunk a rizst tuti leszavaznák, hacsak nem rizibizivé alakulna.:)
    A mustártól annyira finom lesz minden hús, segít a puhulásban is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nelli nálunk a rizs jöhet mindenféle formába.:))Más körettel is finom. Én is szeretem a pl.mustárral pácolni a húsokat, mert olyan finom omlós lesz tőle.Itt pedig a tejföllel együtt kissé pikáns ízt kap a szaft.

      Törlés
  9. Szeretem a pikáns, ugyanakkor viszonylag gyorsan készülő ételeket. Ez itt betalált. Köszi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Petra, akkor ez egy neked való recept, mert gyorsan elkészül és finom, pikáns íze van a szaftnak.:)

      Törlés
  10. Gizi, ezt nagyon jól eltaláltad. Szeretem a szerencsedió, majoranna, és paprika kombinációt a szószban, és a mustár mindig is adja a megkivánt kis pikáns izet. Nagyon guszta, és finom. A tálalás és a fotók minidig szuperb nálad!
    Puszi,

    VálaszTörlés
  11. Elisabeth, nagyon köszönöm!! Én nagyon szeretem a fűszereket, minden ételbe többfélét és elég sokat teszek. Ez a hús így nagyon finom, főleg a szaftját szeretem nagyon. Neked is ajánlani tudom, nem fogsz csalódni benne.:)

    VálaszTörlés
  12. Gizi,
    Megcsináltam és nagyon finom lett, páromnak is izlett, úgyhogy fel lett véve a rendszeresen elkészitendö kajákhoz. Köszi a receptet.
    Puszi: Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika, nagyon örülök hogy Te is megcsináltad, és annak még jobban hogy a párodnak is ízlett!!!:)Puszillak mindkettőtöket!!:)

      Törlés
  13. Imádom 2 hetente mindig megcsinálom az egész család imádja.Annyit szoktam változtatni , hogy a petrezselymet csak a végén szórom rá nagyon friss lesz tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andrea! Nagyon örülök, hogy Nálad is ilyen sikere van. Mi is nagyon szeretjük, és sokszor el is készítem. Köszi az ötletet, legközelebb én is a végén szórom majd meg a petrezselyemzölddel.

      További jó sütést-főzést kívánok.

      Törlés