2015. április 26., vasárnap

Málnás-vaníliakrémes torta.




Az áprilisi GoodFood magazinhoz ajándékként mellékeltek egy csomag Dr.Oetker Málnás-tejszínes krémport. A magazinban megjelent a krémpor elkészítéséhez egy recept is, de én valami másra vágytam, mint egy egyszerű pohárkrém. Így aztán egy vajas-kevert tésztát sütöttem, majd a málnás-tejszínes, és egy habos mascarponekrémmel töltöttem meg. Az elkészült torta (melyet most nem tortaformában sütöttem) a vajas tésztának, és a krémeknek köszönhetően nagyon finom. Ez a tészta annyira ízlett, hogy ezután rendszeres megfogom sütni. A Dr.Oetker krémporban pedig kellemesen csalódtam, mert valódi málnával készült, és ez nem csak a színén, de az ízén is érezhető. Nagyon finom málnaízű, és még kisebb málnadarabokat is tartalmaz.







Hozzávalók a tésztához:

18 dkg liszt
3 db tojás (közepes)
18 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 tk citrom aroma
2 tk sütőpor
125 gramm citromízű joghurt
3 dkg vaj
csipet só


A keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és szitáljuk hozzá a cukros-tojásos keverékhez, majd szintén robotgéppel keverjük simára. Ezután állandó keverés közben adjuk hozzá a joghurtot, és a lágy vajat, majd keverjük még 1-2 percig.

Egy 25x10 cm-es sütőformát zsírozzunk, és lisztezzünk ki, majd öntsük bele egyenletesen a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Amikor a tészta már teljesen kihűlt, vízszintesen vágjuk el három egyforma részre, majd töltsük meg a közben elkészített krémekkel.







Málnáskrém hozzávalói:


1 cs Dr.Oetker Málnás-tejszínes krémpor
1 dl tej
1 dl Hulala (v. habtejszín)


Öntsük egy keverőtálba a tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a Málnás-tejszínes krémport. Ezután a tasakon lévő utasítás szerint verjük fel kemény habbá. (pár perc alatt jó kemény habot kapunk)



Vaníliakrém hozzávalói:

25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
2 dl Hulala (v. habtejszín)


A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és az aromával.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez, hogy egy könnyű, habos krémet kapjunk. (közben kóstoljuk, mert lehet nem kell bele az összes tejszínhab)






Helyezzük tálcára az alsó tésztalapot, majd kenjük rá egyenletesen a málnás krémet. Ezután helyezzük rá a középső tésztalapot, majd tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit.

Ezután a vaníliakrémnek kb. felét szintén egyenletesen kenjük rá a tésztára, majd helyezzük rá a maradék tésztalapot, és óvatosan nyomkodjuk le egy kicsit.

Végül a maradék krémmel vonjuk be kívülről a tortát, majd ízlés szerint díszítsük ki. Ezután helyezzük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Ezek a képek gyönyörűek! Kedvet kaptam hozzá rögtön elkészíteni...!

    VálaszTörlés