2015. február 8., vasárnap

Kevert sütemény titkos szívvel.




A közelgő Valentin napra szeretnék ötletet adni ezzel az egyszerű, ám igen mutatós sütemény elkészítésével mindazoknak akik szeretnék a kedvesüket meglepni. A süteménybe rejtett szívvel pedig igazi meglepetést okozhatunk. A sütemény elkészítése roppant egyszerű, így mindenkit csakis biztatni tudok, hogy bátran fogjon hozzá, mert a siker nem fog elmaradni. A jól bevált kétszínű kuglóf receptjét használtam fel, csak most nem kakaóval, hanem piros ételfestékkel színeztem meg a tésztát. A rózsaszínre színezett tésztából ezután kis szíveket szúrtam ki, majd rejtettem bele a sárga tésztába. Igazi jó móka, csak arra figyeljünk, hogy a szívecskék sütés közben kissé megemelkednek, így éppen csak kerüljön alá tészta. Az elkészült süteményt végül olvasztott csokoládéval csorgattam meg, mely nagyon jól illik a finom, szaftos tésztához. Kedves szerelmes szívek, így csakis annyi tudok mondani, hogy sütésre fel!







 Hozzávalók a rózsaszín tésztához:


10 dkg liszt
1 db tojás
8 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
6 dkg margarin
1/2 cs sütőpor
1 dl tej
pár csepp piros ételfesték


Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, majd robotgéppel keverjük habosra. 

Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott margarint (előtte hűtsük ki), a tejet, és pár csepp piros ételfestéket, hogy szép rózsaszín legyen, majd keverjük tovább még pár percig. 

Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük simára a tésztát.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és terítsük el kb. 30x30 cm-es nagyságúra. 

Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt készre. A sütőből kivéve fordítsuk rá egy liszttel megszórt sütőpapírra, majd óvatosan húzzuk le a sütésnél használt sütőpapírt, és fordítsuk vissza a tésztát. Ezután hűtsük ki teljesen.

A teljesen kihűlt tésztát ezután szúrjuk ki szív alakú formával, majd felhasználásig tegyük félre.






Sárga tészta hozzávalói:

20 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
12 dkg margarin
1 cs sütőpor
2 dl tej


Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük habosra. 

Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az olvasztott margarint (előtte hűtsük ki) és a tejet, majd keverjük tovább még pár percig. 

Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük simára a tésztát.

Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyünk az aljába pár kanál masszát. Ezután a közepébe állítsuk szorosan egymásmellé a rózsaszín szíveket, majd vigyázva hogy ne mozduljanak el, öntsük rá a maradék masszát úgy, hogy teljesen befedje. (éppen csak egy kevés masszára ültessük rá a szíveket, mert sütés közben kissé feljönnek a tésztában)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig, tűpróbáig.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki egy rácsra, és hűtsük ki egészen.






 Csokoládéöntet hozzávalói:

1 db tortabevonó csokoládé
0,5 dl tejszín


A csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd öntsük hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük simára. 

Végül csorgassuk rá a teljesen kihűlt sütemény tetejére, majd tegyük hideg helyre, hogy megdermedjen.

Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és biztos finom is :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta süti,kifogom próbálni. Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, és örülök hogy kipróbálod. Szívecske helyet bármilyen kiszúróval kiszúrhatod a tésztát.... Nekünk nagyon ízlett, mert nem száraz, és a csokoládéval leöntve nagyon finom.

      Törlés