2015. február 12., csütörtök

Virslis tükörtojás szív Valentin napra.




A hétvégi reggeli készítésnél vegyük figyelembe hogy éppen Valentin napja van, így egy kis fortéllyal feldobhatjuk pl. a tükörtojást. Ezzel a finom reggelivel pedig meglephetjük kedvesünket, na meg persze saját magunkat is. Tálaláskor kínáljunk friss péksüteményt, és ízlés szerint egy finom gyümölcsteát a virslis tükörtojás szív mellé. A virslit egy egyszerű mozdulattal formázzuk szív alakúra, majd üssük bele a tojást, és a sütőben pár perc alatt süssük készre. A sütési idő attól függ, hogy éppen lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a tükörtojást. Nagy előnye még a sütőben való sütésnek, hogy nem lesz tele az egész konyha az olykor kellemetlen olajszaggal.







 Hozzávalók:

2 pár virsli (jó minőségű)
4 db tojás
olívaolaj






A virslit vágjuk félbe úgy, hogy az egyik felén kb 1 cm-en egybemaradjon, majd egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki. A két végét illesszük össze, majd szúrjuk át egy fogpiszkálóval.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a megformázott virslit, majd mindegyikbe üssünk bele egy tojást. Ezután ízlés szerint sózzuk, és a virslit kenjük meg olívaolajjal.

Helyezzük be közepes hőmérsékletű sütőbe, majd süssük készre. (a sütési idő attól függ, hogy lágyan vagy keményebben szeretjük a tojást)

Tálaláskor ízlés szerint friss péksüteménnyel, és egy pohár teával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése