Igaz ma is rekkenő meleg van, de engem bizony ez sem tántorított el attól, hogy bekapcsoljam a sütőt. Szerencsére még sikerült a zöldségesnél beszereznem néhány csomag zöld spárgát, így aztán dacolva a meleggel, spárganapot tartottam. Az egyik csomagból spárgás-sajtos leveles kockákat sütöttem, némi baconnel és szezámmaggal megbolondítva. Mire nagyon bemelegedett volna a konyha, már meg is sültek ezek a finom, ropogós töltött tésztácskák. A másik csomagból krémleves készült, a receptet pedig holnap hozom.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
1 cs spárga(zöld)
1-2 cs camembert
6 szelet bacon
6 szelet bacon
só
őrölt színes bors
szezámmag
A spárgának tördeljük le a fás részét, majd enyhén sós vízbe főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le.
Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel hat részre, majd a szélétől kb. 1-2 cm-re a kés hegyével óvatosan vágjuk be. Figyeljünk arra, nehogy teljesen átvágjuk a tésztát.
Ezután minden tésztakockára helyezzünk néhány, vékonyan felszeletelt sajtot, majd helyezzük rá az alaposan lecsöpögtetett spárgát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre tegyünk egy-egy szelet bacont. Végül ízlés szerint szórjuk meg szezámaggal.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztákat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 180 fokon sütötte)
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.
Ezt is kifogom próbálni nagyon jól néz ki...guszta, és finom, az biztos!
VálaszTörlés