2013. április 6., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Pikáns csirkeszárnyak.



 Nemrégiben egy kedves barátnőm megajándékozott egy üveg édes chili szósszal, melyet a hétvégi ebéd készítéséhez mindenképpen szerettem volna felhasználni. Így aztán vásároltam néhány csirkeszárnyat, majd bepácoltam ebbe a pikáns szószba, és végül szép pirosra sütöttem. Bevallom én eddig mindig saját magam készítettem a pácot melyben a húst sütöttem, de ez a Lidl-ben  készen vásárolt éppen olyan finom. Így aztán a hétvégi ebéd elkészítéséhez bátran merem ajánlani akár ezt az édes-pikáns-chili szószt, mellyel szinte semmi dolgunk nincs, vagy éppen a saját magunk által készített édes-csípős pácot. Tálaláskor a finom szaftos, ragacsos csirkeszárnyakat pedig szintén a sütőben készíthető hasselback burgonyával kínáltam.






Hozzávalók:

8-10 db csirkeszárny
1/2 üveg édes chili szósz (Lidl-ben kapható)
1 dl fehérbor
olívaolaj


A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk egy fél órát állni. 
Egy tálba keverjük össze a chili szószt néhány kanál olívaolajjal, majd jól forgassuk bele a besózott csirkeszárnyakat. Fedjük le a tálat fóliával, majd tegyük be a hűtőbe néhány órára, vagy akár egész éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele a szószos-húst, és rendezzük el. Ezután öntsük alá a bort (v. vizet), majd fedjük le a tepsit fóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 45-50 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a csirkeszárnyakat.

Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én hasselback burgonyát sütöttem, és azzal tálaltam.

4 megjegyzés:

  1. Hmmm, imádom a ropogós, pikáns szárnyakat. Az édes chili szósz nagy kedvencem.

    VálaszTörlés
  2. Micsoda ízek, egyszerre édes és csípős... kedvenc :)

    VálaszTörlés
  3. Pont van itthon édes chili mártásom. Éppen azon agyaltam, mit főzzek mára, talán ezt! Nagyon guszta, jó ragacsos...:o) Lehet majszolni...

    VálaszTörlés
  4. Lenne kedved játszani? Nézz be hozzám!
    http://habvero-es-fakanal.blogspot.hu/2013/04/jatekot-hirdetek.html
    Örülnék neked!

    VálaszTörlés