2013. március 11., hétfő

Narancsos túrótorta.



 Hétvégére készült ez a finom, sütés nélküli narancsos túrótorta. Éppen árválkodott a hűtőben egy csomag túró, gondoltam sütök valami finomságot. Először a fantás sütemény jutott az eszembe, (már jó régen sütöttem) aztán mégis meggondoltam magam, és inkább egy sütés nélküli túrótortára esett a választásom. A régi jól bevált túrótorta nálunk bármikor jöhet, igazi nagy kedvenc. Gondoltam egyet és azért kicsit átvariáltam a receptet, vagyis összekombináltam  a fantás süteménnyel. A torta alapja maradt a kekszes, de a töltelék kicsit más, a végén pedig a narancsos pudinggal öntöttem le a torta tetejét.  Mondhatom igazán jó választás volt. A habkönnyű túrós-narancsos krém a szintén narancsos koronával a tetején nagyon-nagyon finom volt. A közelgő húsvéti ünnepekre is bátran merem ajánlani mindenkinek, mert ezzel a tortával biztos a siker.






 Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:


20 dkg Győri Édes keksz
10 dkg vaj


50 dkg túró
30 dkg tejföl
2 dl Hulala (v. habtejszín)
2 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 g zselatin (por)
1 dl víz
2 db narancs
reszelt narancshéj


7 dl szénsavas narancslé
2 cs vaníliás pudingpor
2-3 ek porcukor







A kekszet morzsoljuk össze,majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután tegyük be a hűtőbe kb. 30 percre, hogy megdermedjen.
Ezután vegyük ki a formából a kekszes alapot és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd  helyezzük vissza a formába, és  öntsük rá az előzőleg elkészített túrós-narancsos tölteléket.

Tegyük egy keverőtálba a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és reszeljük hozzá az egyik narancs héját, majd keverjük alaposan össze.
Ezután keverjük hozzá a fehér részétől teljesen megtisztított, apróra feldarabolt narancsot.

Forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, keverjük hozzá a porzselatint. (addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon)
Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd keverjük hozzá a túrós krémhez.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként óvatosan szintén keverjük hozzá a túrós krémhez.

Végül öntsük a formában lévő kekszes alapra, majd 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Egy kevés narancslével keverjük simára a pudingport és a porcukrot. A maradék narancslét tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingot és főzzük sűrűre.
Ezután néha megkeverve hűtsük ki.

Vegyük ki a tortát a hűtőből, majd öntsük egyenletesen rá a túrós krém tetejére a pudingos masszát. Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára hogy teljesen megdermedjen.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

14 megjegyzés:

  1. Kedves Gizi!
    Imadom a blogod. Egyszeruen fantasztikus :)
    Nalunk, nagy kedvencek a turos es a gyumolcsos sutik, es a te blogod tele van veluk, de nem csak a megszokott unalmas receptekkel, hanem kulonleges, izgalmas receptekkel. Csak igy tovabb :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép gusztusos lett a tortád! Én is túrótortát sütöttem a hétvégén, de az piskóta alappal készült :)

    VálaszTörlés
  3. Micsoda tálalás, nagyon guszta :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű, mutatós, és biztosan nagyon finom is! :)

    VálaszTörlés
  5. Pont a múlt héten sütöttem én is egy túrós tortát, már csak posztolni kéne...Ezzel a narancs tetővel, nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  6. Oh, csak egy ici pici szeletkét!!! Kérlek! Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  7. Ez annyira finom:) Sorozatban már a 3. hétvégén készítem el, és még senki nem unja!! Köszönöm a receptet:)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólást!!

    Kedves Gasztromanó!
    Köszönöm a kedves szavaidat, és nagyon örülök, hogy tetszenek a receptjeim. További jó nézelődést és sütést-főzést kívánok!!

    Mica!
    Én köszönöm, hogy a receptemet választottad,már ezért is érdemes volt elkészíteni, és feltenni a blogra. Nálunk is megunhatatlan ez és a hasonló túrótorta. További jó étvágyat hozzá.

    VálaszTörlés
  9. Megcsináltam! Valóban nagyon nagyon nagyon finom!!!!!!!!!!!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mica, de örülök hogy megcsináltad, annak pedig még jobban, hogy nem csalódtál, és ízlett!!! Nálunk is nagy kedvenc,főleg a férjem szereti nagyon. :)

      Törlés
  10. En is elkeszitettek... nagyon finom lett 😃

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm hogy elkészítetted, és nagyon örülök hogy ízlik. :)

      Törlés