2012. augusztus 9., csütörtök

Zöldbabos-csicseriborsó saláta.



Napokkal ezelőtt elkészült az első adag, olajban eltett aszalt paradicsom,(recept itt megtalálható) és mostanra már igazán jól összeértek az ízek. Amikor felnyitottam a lezárt üveget, már az illata is nagyon biztató volt. Kóstolás után pedig megállapítottam, hogy az íze is fantasztikusan jó. Ezen aztán úgy fellelkesültem, hogy mindenképpen valami finomságot szerettem volna készíteni, melyben nagy szerephez jut ez a finom paradicsom is. Éppen volt itthon egy üveg csicseriborsó, a szomszéd nénitől pedig kaptam friss zsenge zöldbabot, így egy egyszerű salátát készítettem, és az öntetbe pedig bőségesen került a paradicsomból is. Került a salátába a zöldbab, és a csicseriborsó mellé még egy darabka felkockázott sajt is, majd a paradicsomos öntettel összekeverve, egy igazán laktató ebéd kerekedett belőle.






Hozzávalók:

25 dkg zöldbab
40 dkg csicseriborsó (konzerv)
1 gerezd fokhagyma
10-12 db olajban eltett aszalt paradicsom
15 dkg edami sajt  
2-3 ek málnaecet
édesítőszer (v. cukor)
őrölt fehérbors
friss bazslikomlevél
1 dl olívaolaj


A zöldbabot vágjuk fel nagyobb darabokra, majd enyhén sós vízbe főzzük kb. 10 percig, hogy roppanós maradjon. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy minél előbb kihűljön.

A konzerv csicseriborsó levét öntsük le, majd öblítsük, és csepegtessük le.

Tegyük egy tálba az olajban eltett aszalt paradicsomot (az olajból is kerüljön bele 1-2 kanállal) majd nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet, kanalazzuk hozzá a málnaecetet, ízlés szerint édesítsük, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet, és öntsük hozzá az olívaolajat.
Ezután botmixerrel pépesítsük. (ha szükséges, még ízesítsünk utána)

A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy tálba tegyük bele a roppanósra főzött zöldbabot, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felkockázott sajtot, majd öntsük rá a paradicsomos öntetet. Ezután óvatosan keverjük össze, majd tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.


8 megjegyzés:

  1. Jöttem vacsizni, még mielőtt elfogyna :)
    Én csicseri borsót tudod mikor ettem utoljára ? - még gyerekkoromban. Ítt lenne az ideje........

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vikikém a vacsora tálalva, falatozzál nyugodtan!!!:)

      Törlés
  2. Kiváncsi lennék a csicseriborsó ízére, mert még sosem ettem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati szerintem hasonló a feles sárgaborsó ízéhez.:)

      Törlés
  3. Gizike, nagyszerü kombinációt tettél össze a zöldbab, és a csicseri babbal...ja meg a sajt, és az aszalt paradicsom. A kis édeskés iz a málnaecet és cukorral nagyon jónak hangzik a törött fehérborsóval! Ezt én is kifogom próbálni mer nagyon különleges, és finom! Ilyen receptet még nem láttam nálunk!

    Sajnos nem sikerül fel tennem a szép áfonyás desszertedet, mert nálad nincs a pinterest widget...a kis gomb, amire rá lehet kattintani, és nem sikerült át vinni az én picture file-ban a fotók közé. Nálam csak rá lehet kattintani a post allatt a "p" betüre és választhatod melyik fotót akarsz tüzni. Majd megint megpróbálom. Leveledre válaszolni fogok és meg magyarázom valagyan a pinterest-re tüzni ami tetszik neked!
    Puszillak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elisabeth biztosan neked is ízleni fog ez a kombináció, mert az ízlésünk nagyon hasonló!!!

      Sajnálom, hogy nem sikerül feltenni a receptet az oldaladra.:(

      Törlés
  4. Csicserit csak krémnek ettem még. De ez is nagyon jól hangzik! Pirítós kenyérrel el tudnám képzelni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti olyan laktató, hogy még pirítós sem kell hozzá. Nem győztem enni, annyira finom.:)

      Törlés