2012. június 22., péntek

Meggyturmix.



Az eper és a cseresznye után most elérkezett a meggyszezon. Ilyenkor sokszor készítek süteményeket, leveseket, ebből a kissé savanykás ízű gyümölcsből, de sült húsok mellé is szívesen kínálom. Nagy melegben pedig egyik kedvencem a jól behűtött, meggyből készült turmix. Igaz a tegnapi rekkenő kánikula után ma szerencsére kicsit enyhült a meleg, de attól ezt a finom hűsítő turmixot még szívesen elkortyolgattam. Gyerekeknek akár uzsonnára is kínálhatjuk, mert nem csak frissítő, de egyben laktató is. Mindössze néhány hozzávaló, és egy gyors turmixolás után már tehetjük is be a hűtőszekrénybe, majd ízlésünknek megfelelően lehűtve, fogyaszthatjuk is a nagy melegben. 


Hozzávalók:

4 dl tej
25 dkg meggy
2 cs vaníliás cukor
cukor (v. édesítőszer, méz)
őrölt fahéj


A turmixgépbe tegyük bele a kimagozott meggyet, majd adjuk hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, ízlés szerint cukrot, (v. édesítőszert, mézet) és őrölt fahajat, majd alaposan turmixoljuk össze.
Ezután tegyük be a hűtőszekrénybe, hogy kellően lehűljön.

Fogyasztás előtt töltsük poharakba, és ízlés szerint esetleg még jégkockával tovább hűthetjük.


10 megjegyzés:

  1. Gizike-amint eszre veszem, talan mar haza ertetek, vagy ez egy elore keszitett post. Milyen finom es friss smoothie-t keszitettel.
    Puszillak...tartozok e-mail levellel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Elisabeth, már hazaérkeztünk, csak most kicsit lemaradtam a kerti munkákkal, így ezért vagyok keveset. Várom a leveled, és puszillak.:)

      Törlés
  2. De jól jönne ebben a hőségben. Imádom a turmix italokat, olyan fantáziadús a sok gyümölccsel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk is nagyon kedveltek a gyümölcsös turmixok, és ebben a kánikulában szinte jól is lakunk vele. Igaz most enyhülést jósolnak, de attól még gondolom Te is szívesen elkortyolgatnád, így gyorsan küldök is egy pohárkával.

      Törlés
  3. Imádom! Ha turmix lehet bármiből, de meggyel, csipetnyi fahéjjal, jól behüttve igazán fincsi lehet! És tényleg laktató, én mindig megtelek vele:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már többféle gyümölcsből készítettem én is, de ez a meggyes nagyon bejött nekünk is.:)

      Törlés
  4. Hmm nagyon fincsi lehet ez a turmix ebben a nagy melegben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól lehűtöttem, és így nagyon frissítő volt. A meggy elfogyott, viszont rengeteg a málna a kertbe, így mostantól abból készítem majd, mert a melegből nem lesz hiány.:)

      Törlés