2010. augusztus 12., csütörtök

Dupla málnás Pavlova.




Mindig féltem hozzáfogni a Pavlova sütéshez, mert azt hittem milyen macerás lehet. Aztán egyszer csak mivel már mindenhol szembetaláltam vele magamat, én is nekiveselkedtem. Elsőre sikerült, és teljesen meggyőzött hogy nem is olyan nagy feladat elkészíteni. Azóta már többféle változatban készült és mondhatom mindegyik nagyon finom volt. Most dupla málnást sütöttem. Miért is dupla málnás? Azért mert nem csak a tetejére került málna, de a habcsók részébe is jutott belőle. Persze előtte kicsit előfőztem, passzíroztam, és a már majdnem teljesen kész habba csorgattam bele. Végül a jól bevált mascarponés krém, málna és csokoládé került a tetejére. Megint nagy sikere volt, percek alatt el is fogyott.






 Hozzávalók:

4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek keményítő
1/2 tk ecet
1 dl málnapép

Először a málnát egy pici vízzel, cukorral feltenni főni. Kb. 3-4 perc alatt elkészül, majd szitán átpasszírozni. Az így keletkezett málnapépet teljesen kihűteni.

A tojásfehérjét robotgéppel elkezdeni habbá verni, majd amikor már kezd habosodni, apránként belekanalazni a porcukrot. Amikor már elég kemény a hab, hozzáadni először a keményítőt, majd az ecetet és végül a málnapépet. Addig keverni tovább, még szépen eloszlik benne a málna.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral (én szilikonos sütőlapot használtam), majd rákanalazni a kemény habot. Kb. 20 cm-es kört alakítani ki. Közepébe mélyedést készíteni.

A sütőt előmelegíteni 130 fokra, majd elkezdeni szárítani a habot. Kb. 15 perc után levenni a hőfokot 100 fokra, és így szárítani tovább.
A szárítás befejezése után, még 30 percig a csukott ajtajú sütőben hagyni.
Végül a sütőajtót teljesen kinyitni és kihűteni.






Krém:


15 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. tejszín)
1 cs vaníliás cukor
porcukor
málna
csokoládé

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral simára keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan apránként a kikevert mascarponés krémhez keverni.

A habtortát egy tálcára helyezni, majd a közepén lévő mélyedést megtölteni a habos krémmel.
Tetejét málnával megpakolni, majd olvasztott csokoládéval jól megcsorgatni.
Azonnal tálalható és biztos vele a siker.

16 megjegyzés:

  1. Hű micsoda kép, micsoda desszert :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta!
    Szépséges....

    VálaszTörlés
  3. Jajjjjj...te direkt kínzol engem^^ Annyira guszta!

    VálaszTörlés
  4. Bianka!
    Köszönöm, és micsoda finom volt.:))

    VálaszTörlés
  5. Araniel!
    Köszönöm!!Bocsika, nem volt szándékos a kínzás!!!:))

    VálaszTörlés
  6. Tényleg nagyon gyönyörű, de ízre mihez hasonlítható? Tudom,tudom buta kérdés.. de nekem a pavlováról mindig a karácsonyi habcsókok jutnak eszembe, azokat pedig sajnos nem szeretem..

    VálaszTörlés
  7. Puszedli!
    Egyáltalán nem buta kérdés, mert a karácsonyi habcsókot én sem szeretem. Az túl száraz és nagyon édes, szerintem. Ennél viszont nincs az az édesség és a krém, na meg a gyümölcs teljesen más ízt ad neki. Szerintem ha kipróbálod neked is nagyon fog ízleni. Én csináltam csokoládésat is, na ott pedig a csokoládétól lett nagyon finom.:)

    VálaszTörlés
  8. Gizike!!!!!Hát csodás!!!!ha bátor lennék!!de igy csak kérek!!!!!puszi.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta! Szép látvány! Ügyes vagy nagyon!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép,csodás desszert!

    VálaszTörlés
  11. Melli!
    Köszönöm!!! Ne legyél kishitű, tessék bátran nekifogni, meglátod sikerülni fog.:)

    VálaszTörlés
  12. Terike!
    Nagyon köszönöm!!!:)

    VálaszTörlés
  13. Belly!
    Neked is köszönöm!!:)

    VálaszTörlés