2009. október 10., szombat

Tojásos cukkinipörkölt





 A szép, őszi időnek köszönhetően még sok cukkini található a kertben. Ma tojás pörköltet szerettem volna ebédre főzni, aztán kicsit átgondoltam, és végül cukkini is került bele.Vagy mondhatnám úgyis, hogy a cukkini pörköltbe tettem néhány főtt tojást. Először egy pörkölt alapot készítettem, melyet frissen szedett kakukkfűvel, őrölt borssal, szerecsendióval ízesítettem, majd a kockára vágott cukkinit roppanósra főztem. Végül óvatosan hozzákevertem a felszeletelt főtt tojásokat, majd pár perc alatt összerotyantottam, és házi gyúrt tésztával tálaltam. Ízlés szerint az elkészült pörkölthöz még mielőtt belekerülne a főtt tojás tejfölt is keverhetünk, de én ezt most kihagytam. Néhány kipróbált, cukkinivel készült recept itt megtalálható!!!

 




Hozzávalók:

1 db cukkini
4 db tojás
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

szerecsendió
pirospaprika
Piros Arany (csípős)
őrölt bors
kakukkfű
ételízesítő
1 db paradicsom
1 db paprika
olívaolaj






A hagymát és a fokhagymát apró felvágni, a paradicsomot és a paprikát felszeletelni, a cukkinit ízlés szerinti kockákra vágni.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát és kezdjük el párolni. Amikor már üveges, adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, és a paprikát, majd pár percig pároljuk tovább. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát, majd szórjuk meg pirospaprikával, és keverjük alaposan össze.
Öntsük fel egy kevés vízzel, és adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, majd ízlés szerint fűszerezzük. Főzzük addig még a cukkini roppanósra fől.(vigyázzunk nehogy a cukkinit túlfőzzük)

Ameddig a cukkini elkészül, főzzük keményre a tojásokat, majd ízlés szerint szeleteljük fel. (én négybe vágtam)

Ezután tegyük bele az elkészült cukkini pörköltbe a feldarabolt tojást, majd óvatosan keverjük össze. (keverés helyett, inkább csak rázogassuk össze, nehogy a tojás szétessen) Pár percig még főzzük alacsony hőfokon.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel pl. kifőtt tésztával, nokedlivel, rizzsel.... kínáljuk. (én házi gyúrt tésztát főztem ki hozzá és azzal tálaltam)

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Érdekes íze lehet, én nem sok újdonságot merek készíteni cukkiniből, ezért inkább nálad kóstolnám meg! Mehetek?

    VálaszTörlés
  3. Gasztroboszi!
    Természetesen jöhetsz bármikor szívesen látlak egy finom ebédre!!! Ezeket a cukkinis recepteket gyorsan ellehet készíteni, és isteni finomak. Miért nem próbálod meg egy kis adaggal amit csak te ennél meg, hidd el neked is ízleni fog.

    VálaszTörlés