2009. október 16., péntek

Szőlős muffin




Mindenképpen megakartam sütni ezt a muffint, és ma sort is kerítettem rá. Mostanában sokkal kevesebbet sütök, így igencsak jólesett. Nagyon finom édes szőlőt sikerült vennem, és nem is spóroltam vele, jó sok került a tésztába. Nagyon finom lett szaftos a tésztája, amely tele van pakolva a finom édes szőlővel.



Hozzávalók 12 db muffinhoz:

20 dkg liszt
10 dkg cukor
reszelt narancshéj
1/2 cs sütőpor
1 mk szódabikarbóna
fahéj
5 dkg darált dió
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás
10 dkg margarin
1 dl tejszín
szőlő



Egy tálba beletenni és összekeverni a száraz hozzávalókat.

Egy másik tálba pedig az olvasztott margarint, a tojást és a tejszínt jól elkeverni.

Ezután a két tál tartalmát összeönteni, és alaposan összekeverni. Hozzáadni a szőlő szemeket és így is jól elkeverni, de óvatosan hogy a szőlő ne törjön össze.

A sütőformát kibélelni a muffin papírral, majd belekanalazni a masszát.(nekem szilikonos formám van így azt nem kell kibélelni)

Ezután a nyers tészta etejét megszórni egy kis cukorból, margarinból és lisztből készült morzsával.

Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten  20-25 perc alatt készre sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése