2009. október 20., kedd

Sült pulykaszárny.


Gondolom pulyka szárnyat már mindenki sütött. Én nagyon szeretem, mert nem szárad ki sütés közben, és szeretem a csontról leszopogatni. Karácsonykor egész pulykát sütök, de így az elég nagy falat lenne, és napokig kéne enni, tehát marad a comb, vagy mint most a szárny sütése. Párolt káposztával és krumplipürével ez volt a vasárnapi ebédünk. Fehérborban párolva, és a sütés végéhez közeledve mézzel megkenve, nagyon finom lesz. Lehet kicsit furcsán hangzik ez a párosítás, de ki kell próbálni és ígérem mindenkinek ízleni fog. A bortól sokkal omlósabb lesz a hús, az alkohol tartalma pedig elpárolog sütés közben, a méztől pedig szép pirosra sül.

4 db pulykaszárny
ételízesítő

szerecsendió
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
őrölt fehér bors
1,5-2 dl fehérbor
2 ek méz
margarin


Egy tepsit jól kikenni margarinnal.
A szárnyakat megmosni, és ízlés szerinti mennyiségű fűszerrel befűszerezni mindkét oldalát. Belehelyezni a tepsibe, majd alá önteni a bort. Lefóliázni és közepes hőmérsékletű sütőben puhára párolni(1- 1,5 óra alatt) Ha már megpárolódott a fóliát levenni róla, átfordítani majd visszatenni a sütőbe és pirosra sütni a felső felét. Ezután megint átfordítani, majd mézzel megkenni és visszatenni a sütőbe és ezt a felét is szép pirosra sütni.
Ízlés szerinti körettel tálalni.

5 megjegyzés:

  1. ÓÓÓÓ! Ez egy isteni recept! Én is imádom leszopogatni a húst a csontokról...
    Érdeklődöm: mivel fűszerezted?

    VálaszTörlés
  2. Bocsi, látom már....kissé szétszórt vagyok...

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de gyönyörű!! És a pár.káp. is! Imádom.. :-))

    VálaszTörlés
  4. Szia Sándor!
    Szeretek jó sokféle fűszert használni, és a méztől meg különösen finom lesz.

    VálaszTörlés
  5. Yasmine!
    Köszönöm!! Én is nagyon szeretem ebben az össze állításban.

    VálaszTörlés