2009. október 5., hétfő

Holstein szelet.




Azelőtt soha nem készítettem el így a húst, pedig nagyon szeretem. Viszont ha vendéglőbe mentünk ebédelni, sokszor választottam az étlapról. Aztán egyszer úgy döntöttem, hogy magam is elkészítem itthon, hiszen még csak nem is egy különleges ételről van szó. Gondolom más is szívesen készíti, vagy ha eddig még nem tette, akkor csakis azt ajánlom, hogy bátran fogjon hozzá.


Hozzávalók:

4 szelet sertés karaj (v. tarja)
4 db tojás
1 ek liszt
őrölt bors
1 dl olaj


A húst klopfoljuk ki vékonyra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagy kicsit állni, hogy az ízek jól átjárják. 

Egy teflon serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd az előzőleg a lisztbe megforgatott húst, óvatosan helyezzük bele. Ezután mérsékeljük a lángot, és sütés közben többször átfordítva, szép lassan, süssük mindkét oldalát pirosra. Tálalásig tartsuk melegen.

A tojást szintén teflon serpenyőben, egy kevés olajon süssük készre. (a sütési idő attól függ, hogy mennyi keményre szeretnénk sütni a sárgáját)

Tálaláskor sült krumplival kínáljuk.

10 megjegyzés:

  1. Szia szép estét kívánok:) puszi

    VálaszTörlés
  2. Megjöttem a mérgelődésből, és micsoda látvány fogad, hmmm... Nekem a disznóhús a kedvencem, a leggyakrabban kerül az asztalunkra a húsfélék közül. Egyszerűen szeretjük az ízét. Gondolom, a tojás sem ront rajta.. Huhh, de megenném most. Még akkor is, ha az epém dobna egy hátraszaltót tőle... Akkor is imádom! :-)))

    VálaszTörlés
  3. Szia Gizi!
    Ez bizony nagyon finom! Én is szeretem.
    Hogy ízlett a "zsűrinek?"

    VálaszTörlés
  4. Réka!
    Neked is szép estét kívánok!!!!

    VálaszTörlés
  5. Yasmine!
    Olvastam hogy mi történt felétek, de ilyeneken sajnos csak mi mérgelődünk, akinek kéne az a füle botját sem mozdítja. Nálunk is jobbára disznóhús van, mi laktatóbbnak tartjuk. Én is szeretem, főleg mióta magam készítem. Epebajra meg vegyél be Cholagol cseppet, és már vacsizhatod is, én tálalom neked szívesen!!

    VálaszTörlés
  6. Tűzpadka!(Sándor)
    A zsűrinek is nagyon ízlett!!!! De a te finomságaidat is szívesen megenném.

    VálaszTörlés
  7. Száraz karajból én is megenném! Valaha ez volt az egyik kedvencem, de ezer éve nem ettem...Jöhetek én is? :))

    VálaszTörlés
  8. Trinity!
    Csakis karajból csinálom. Természetesen neked is jut egy adag, szívesen látlak!!!

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    Én régen tettem rá még karikára vágott zöld almát,a tojás alá és úgy sütöttem meg.Rég csináltam,nagyon finom.

    VálaszTörlés
  10. Belly!
    Nagyon jó ötlet, és biztosan finom volt. Legközelebb kipróbálom!!

    VálaszTörlés