2009. szeptember 22., kedd

Sült zöldségek



A mai ebédhez valami más köretet szerettem volna készíteni, mint a megszokott és talán már kissé unott krumpli, és rizs. Így jött az ötlet, hogy sült zöldségek legyenek. Zellert, sárgarépát, és vöröshagymát sütöttem a hús mellé, és mondhatom nagyon finom lett. Zellert már készítettem a sütőben, pici olíva olajjal meglocsolva, az is finom, de így vegyesen még jobban ízlett.

1 nagyobb zeller
2 db sárgarépa
1 nagy vöröshagyma
liszt
olaj


A zellert és a sárgarépát kicsit szélesebb zsülienre vágni, majd papírtörlőre tenni, hogy leszáradjon. A hagymát vékonyra lekarikázni.
Egy tálba lisztet tenni, és ebbe beleforgatni a zöldségeket.
Egy serpenyőbe olajat melegíteni, majd először a répát és a zellert kisütni. Ha már szép piros, papírtörlőre kiszedni. Ezután mehet bele a szintén lisztbe forgatott hagyma. Ezt is szép pirosra sütni, majd papírtörlőre kiszedni. Ízlés szerint sózni. (Sütés előtt nem kell besózni, mert akkor levet enged, és nagyon fröcsögni fog.)
Húsok mellé kitűnő köret készíthető így.

6 megjegyzés:

  1. Megint egy szenzációs ötlet! Úgyis állandóan köret-gondjaim vannak. Abból a legnehezebb választékot produkálni, szerintem.
    Ez egy nagyon ügyes gondolat!! :-))

    VálaszTörlés
  2. Hát, Gizi! Ismét emelem a kalapom előtted! Imádom a gyorsan elkészíthető és egyszerű recepteket, és ennek külön örülök, mert ugyan szeretjük a krumplit és a rizst, de én is, úgy mint Yasmine úgy gondolom, köret dolgában nehéz produkálni sokszor.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem a sült zöldségeket!!!! Gizikém! próbáltad már a zellert rántani???? Mennyei!!!! :)

    VálaszTörlés
  4. Yasmine!
    Nyugodtan próbáld ki, nem fogsz csalódni benne.

    VálaszTörlés
  5. Gasztroboszi!
    Én is szeretem mindkettőt, de néha kell egy kis változatosság is. És egy előnye még van, hogy irtó hamar elkészül.

    VálaszTörlés
  6. Mian!
    Rántva még nem próbáltam, csak sütőben sütve. Na de akkor zellerre fel, és legközelebb kifogom próbálni. Köszönöm az ötletet.

    VálaszTörlés