2009. szeptember 19., szombat

Párizsi rakottas



Ezt a receptet a mamaKonyhájában láttam, igaz már elég régen, de mindig halogattam az elkészítését. Tegnap viszont a kezembe került a recept, és gyorsan eldöntöttem, ma ez lesz az ebéd. Egy kicsit még felturbóztam az eredeti receptet, mert én turista szalámit is tettem bele. Ettől még ízletesebb lett. Főt burgonyával tálaltam, amit egy kis kacsazsíron átsütöttem. Nekünk nagyon ízlett, így most nem tettem nagyon el a receptet, hogy kéznél legyen ha újra megkívánjuk.


1/2 kg füstölt pulykapárizsi
30 dkg gomba
1 nagy tejföl
10 dkg sajt
fokhagyma

őrölt bors
margarin

A gombát felszeletelni, és a margarinon elkezdeni párolni, közben sóval és borssal ízesíteni. Készre párolni.
Egy jénait kikenni margarinnal és a felszeletelt párizsit egymásmellé tenni. Erre egy sor szeletelt turista szalámit helyezni. Majd a tetejét befedni a megpárolt gombával.
A tejfölt jól kikeverni az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával, majd felét egyenletesen a gombára kenni.
Ezután rátenni még egy sor párizsit, és szintén megkenni a maradék tejföllel. Tetejét reszelt sajttal megszórni.
Közepes hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütni.

6 megjegyzés:

  1. Jaj, ez nagyon jó lehet!! Pedig ebéd után vagyok. Képzeld, ha még éhes is lennék! :-))
    Gusztusos, nagyon!! :-))

    VálaszTörlés
  2. Jaj, Gizi! Te nagyon ötletes dolgokat tudsz itt a blogodban közzétenni! :)
    Nagyon jó ötlet, ezt ki fogom próbálni, az tuti.
    Vagy befizetek hozzád ebédre :)

    VálaszTörlés
  3. Yasmine!
    köszönöm!!!Szívesen adok neked is egy tányérral belőle ha megéhezel!!

    VálaszTörlés
  4. Gasztroboszi!
    Jó is lenne ha jönnél hozzám ebédelni mert szinte csak magamnak főzök!! Biztosan neked is ízleni fog, örülök hogy megcsináltam.

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon szuper. De én igazából (mivel iszonyatosan lusta vagyok) úgy tudnám elképzelni, hogy karikára vágott krumplit, vagy főtt rizst raknék alulra és fölülre, hogy egyből meglegyen a köret is :-). Természetesen így is tökéletes. Nagyon jó tipp.

    VálaszTörlés
  6. Ani!
    köszönöm!!! A te ötleted is igen jól hangzik, legközelebb kipróbálom úgy is.

    VálaszTörlés