2009. szeptember 5., szombat

Kolbászos krumplileves


Már napok óta készültem hogy krumplilevest főzök, mert gyorsan elkészül és még laktató is, főleg egy kiadós sütemény mellett. Tegnap aztán végre el is készült. Igaz először hagyományos levest akartam készíteni, de készülődés közben kicsit változtattam rajta. Nagyon finom lett, máskor is elfogom így készíteni.

0,5 kg krumpli
20 dkg füstölt kolbász
zellerzöld
petrezselyemzöld
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 pohár tejföl
1 tk liszt
pirospaprika
2 db húsleves kocka

olíva olaj

A hagymát apró kockára vágni, majd elkezdeni párolni. A kolbászt felkarikázni és a hagymához adni, majd tovább párolni. Ezután mehet bele a kockára vágott krumpli, és ezzel is jól átforgatni. Megszórni pirospaprikával és felönteni vízzel. Beletenni a zöldségfélét, ízesíteni és puhára főzni. Amikor már teljesen megpuhult a krumpli, akkor kiszedni belőle a zöldségeket. A tejfölt simára keverni a liszttel, és állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Nokedlit szaggatni bele, és addig főzni míg a tetejére feljön, akkor lezárni és lehet tálalni. Szükség esetén még a tálaláskor tejfölt adni hozzá.


2 megjegyzés: