2009. szeptember 10., csütörtök

Cukkinis-gombás-ragu Pennével


Az ötletet adó receptet a minap a KataKonyhában olvastam, csak ő padlizsánnal készítette el. Sajnos én nem nagyon készítek padlizsánt, mivel a zöldségesnél elég ritkán lehet kapni, viszont cukkini imádó vagyok. A többi hozzávaló ugyan az volt, és mondhatom így is nagyon finom lett.

50 dk gomba
1 db cukkini
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
2 db paradicsom

őrölt bors
1 db húsleveskocka
pici víz(ha nem enged elég levet)
zöldségzöld
2 dl tejföl
olíva olaj
Penne(tészta)

A hozzávalókat felkockázni. A hagymát elkezdeni párolni az olajon, majd hozzáadni a gombát. Kis idő múlva hozzáadni a paprikát és a cukkinit. Közben ízlés szerint fűszerezni. Végül hozzáadni a paradicsomot és az apróra vágott zöldségzöldet. Készre párolni, majd belekeverni a tejfölt, és jól összeforralni.
Közben a Penne tésztát sós vízben kifőzni.
Tálaláskor zöldségzölddel megszórni.

4 megjegyzés:

  1. Hú, micsoda érdekes íz lehet! Kipróbálnám!!

    VálaszTörlés
  2. Gasztroboszi!
    Nagyon finom, nyugodtan próbáljad csak ki, nem fogsz csalódni benne.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszenek a cukkini receptek.Kipróbálom.
    Ballagó Zoltánné.

    VálaszTörlés
  4. Ballagó Zoltánné!
    Örülök, hogy tetszenek a receptek. Mindegyiket bátran merem ajánlani.:)

    VálaszTörlés