2009. július 16., csütörtök

Meggyleves.





Igen meleg napnak nézünk elébe ma is, így korán reggel elkészítettem egy ezt a finom meggylevest, melyet majd jól lehűtve fogok tálalni. Mivel ez az utolsó termés, és a belőle készült leves, így még sokkal finomabbnak tűnik számomra mint az eddig készített leves.



Hozzávalók:

60 dkg meggy
cukor (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl tejszín
1 dl édes vörösbor
reszelt narancshéj (el is hagyható)
fahéj
szegfűszeg
8 dl víz


A meggyet magozzuk ki, majd öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele a fűszereket, majd főzzük puhára.

Ezután vegyük ki a szegfűszeget és a fahéjat, vegyünk ki pár szem meggyet, majd turmixoljuk le.

Ezután tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a bort, és melegítsük forráspontig. Végül állandó kevergetés mellett, csorgassuk bele a tejszínt is, majd szintén melegítsük forráspontig. Ekkor zárjuk el a gázt, tegyük vissza a levesbe az előzőleg kiszedett meggyszemeket, majd hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt merjük a hideg levest tányérba (v. pohárba) majd ízlés szerint szórjuk meg pörkölt mandulaforgáccsal, és úgy kínáljuk.

2 megjegyzés:

  1. De jó neked, hogy van még meggyed! Nekem már rég leérett. Én ezt a levest pohárból innám, jó gyorsan, annyira jólesne most! :))

    VálaszTörlés
  2. Yasmine!
    Ez volt az utolsó pár szem a fán, ezért is esett olyan jól a leves. És valóban pohárból lett volna a legjobb!!!

    VálaszTörlés