2009. július 9., csütörtök

Ketchupos hús Viki módra.


A mai ebédünkkel tegnap találtam szembe magam Vikinél. Nagyon megtetszett a recept, így ma el is készítettem és igazán finom lett. A hús fűszerezésén változtattam egy kicsit, de különben minden a leírás szerint történt. Így a recept címébe is belecsentem a nevét, remélem nem veszi sértőnek. Rizzsel tálaltam, de szerintem a krumplipüré is megállná mellette a helyét.

6-8 szelet hús
3 ek mustár
3 ek ketchup
4 dl tejszín
1 dl víz

ételízesítő
őrölt fehérbors
bazsalikom
szerecsendió
kakukkfű
fokhagyma(ízlés szerint)
1 cs bacon szalonna
margarin

A tepsit vékonyan megkenni margarinnal, és egymásmellé helyezni a bacon szeleteket.
A húst a fűszerekkel ízlés szerint befűszerezni és a szalonnára tenni.
A tejszínt a vízzel(nekem sűrű volt a tejszín ezért tettem hozzá vizet is), a mustárral, a ketchuppal és a fokhagymával kikeverni, majd a húsra egyenletesen ráönteni.
Lefóliázni és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 1 óra alatt készre párolni. Ezután a fóliát levéve szép pirosra sütni.

2 megjegyzés:

  1. Ne tudd meg, hányszor próbáltam már kommentelni... Hülye Explorer...

    Azt akartam mindig írni, hogy dehogy sértő, sőt nagyon örülök neki, hogy ízlett!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm neked a receptet, és örülök hogy nem volt sértő, de így akartam megköszönni neked!!!

    VálaszTörlés