2009. május 16., szombat

Sajtos tejszínes sült krumpli


A mai ebéd második fogása sült csirkecomb volt, és ezt a különleges krumplit készítettem el. Még volt tavalyi krumpli, annak ez kiválóan megfelelt, és kicsit mégis más volt. Nagyon finomra sikerül, szerintem még hús nélkül is megállta volna a helyét egy salátával.

1 kg krumpli
15 dkg sajt
3 dl tejszín
2 dl tej
2 db tojás
1 cs újhagyma
ételízesítő
szerecsendió
őrölt bors


A krumplit felkarikázni, majd felét egy tepsibe tenni. Megszórni az ízlés szerinti fűszerekkel, majd rákarikázni az újhagymát és ráreszelni a sajt felét. Ezután befedni a maradék krumplival és a tetejét szintén megszórni a fűszerekkel.
A tojásokat kicsit felverni, majd állandó keverés mellett hozzáadni a tejszínt, és a tejet. Ezt a keveréket egyenletesen a krumpli tetejére önteni. Fóliával lefedni és kb. 1 órára közepes hőmérsékletű sütőbe tenni. Majd a fóliát levenni róla és megszórni a maradék reszelt sajttal, ezután visszatenni a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon a tetejére.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem is egytálételnek is nagyon finom lenne!!!!

    VálaszTörlés
  2. Trinity!

    Elfogom készíteni legközelebb egy finom salátával. Én szeretem a húsnélküli ételeket is.

    VálaszTörlés