2019. augusztus 29., csütörtök

Marcato tésztagép.... az új segítségem a konyhában.




A házi tésztánál nincs is finomabb, és mivel soha nem volt nagy nehézség számomra, így mindig saját magam gyúrtam és gyúrom a mai napig. A régi időkben még hagyományosan, a kézzel meggyúrt tésztát sodrófával nyújtottam vékonyra, persze attól függően hogy milyen tésztát szerettem volna készíteni. Idővel a nyújtásban segítségemre volt szintén egy Marcato tésztagép, mellyel nyújtani lehetett a tésztát, de csak cérna és széles metéltre lehetett felvágni. A napokban viszont elkezdtem nézelődni az interneten, majd annyira megtetszett ez az új gép, hogy azonnal meg is rendeltem. Persze rögtön ki is próbáltam, és..... A régi gépem pedig visszakerült a dobozába, majd a kamra polcára, mert hátha szükségem lesz még rá......


A tészta nyújtását fokozatosan, több lépésben lehet elvégezni, mivel 9 állítási lehetőség van attól függően, hogy milyen vékonyra szeretnénk kinyújtani az előzőleg meggyúrt tésztát.




A tésztagéppel kinyújtott tésztát ízlés szerint felvághatjuk cérnametéltnek, széles metéltnek, valamit felszerelhetünk rá ravioli valamit spagetti készítéséhez való betétet. A spagetti tésztát eddig boltban vásároltam meg, de ennek most vége, mert már el tudom saját magam is készíteni, sőt  ravioli is rendszeres készül majd különböző töltelékekkel.....





Nagyon elégedett vagyok mint a Marcato márkával, mint pedig a tésztagéppel készített különböző tésztákkal, így csakis ajánlani tudom mindazoknak akik esetleg tésztagép vásárlás előtt állnak.


4 megjegyzés:

  1. Praktikus kis gép használd egészséggel! Az egyszerűbb kivitelű amivel csak nyújtani és kétféle tésztát készíteni nekem is volt de sajnos tönkrement:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm kedves Éva! Nekem még az egyszerűbb is működik (szerencsére)és csakis azért cseréltem le, mert ezzel négyféle tésztát lehet készíteni. Sajnálom hogy a Tied tönkre ment, mert nagy segítség ez Nekünk főleg a tészta nyújtásánál.

      Törlés
  2. Jó kis gépet szereztél be, tetszik, mert nem csak a két régi fajta tésztát tudja megcsinálni. Nekem csak egy olyan régi gépem van, szeretem, de mindig mondogatom, hogy miért nem tud másfajta tésztákat is produkálni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Katikám, csakis ajánlani tudom ezt a gépet, biztosan Te is kihasználnád a másik két tészta készítéséhez is. A régi gépemmel én is csak kétféle tésztát tudtam gyártani, és a cérnametélt nem is volt az igazi.... de ezt már most nagyon szeretem.

      Törlés