2018. november 21., szerda

Gombás-zöldséges pizza.




A fagyasztóba mindig van itthon Tante Fanny tészta, így pizzatészta is. Amikor csak egy gyors ebéd készítésére van időm, előveszem, hagyom szobahőmérsékleten felengedni, majd általában zöldségekkel megpakolva kerül a sütőbe. A póréhagymát pár perc alatt olívaolajon megfuttattam, a brokkoli és a sárgarépa előkészítése sem vett sok időt igénybe, a gombával pedig csak annyi volt a dolgom, hogy alaposan lecsepegtessem... majd irány a sütő. Röpke fél óra múlva pedig már tálalhattam is a frissen kisült, illatozó, és ropogós szélű pizzát.





Hozzávalók:

1 ü. Bonduelle csiperkegomba (mini egész)
1-2 db sárgarépa
30 dkg brokkoli
1 db póréhagyma
3 ek tejföl (2,8%-os)
só (ízlés szerint)
1 kk ételízesítő
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
15 dkg füstölt sajt
2 ek olívaolaj





A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel. A brokkolit szedjük rózsáira. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát öntsük egy szűrűbe, és alaposan csepegtessük le.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt pórét, majd addig pároljuk míg alaposan összeesik, és egy kis színt kap. Közben sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd amikor elkészült vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.

A brokkolit és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük, csepegtessük le, és hűtsük ki.

A kihűlt póréhoz adjuk hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)

A pizzatésztát a papírral együtt tekerjük ki, kenjük meg a póréhagymás péppel, majd helyezzük rá az előfőzött brokkolit, sárgarépát, és a gombát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, majd tegyük vissza pár percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése