2018. február 20., kedd

Mogyorókrémes palacsinta.




A túrós, lekváros, kakaós..... palacsinta nagy kedvencünk, de néha azért más-más töltelékkel is készítem, mint pl. most, habos mogyorókrémmel. A palacsintatésztát tejszínnel és szénsavas ásványvízzel kevertem ki, és így már az üres palacsinta is sokkal finomabb volt. Persze azért a töltelék is nagyban hozzájárult, hogy egykettőre elfogytak a megtöltött palacsinták....





 Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:

20 dkg liszt
2 dl habtejszín
1 dl szénsavas ásványvíz 
3 db tojás
csipetnyi só
1 tk cukor
1 mk vaníliaaroma
2 ek olaj (+ a sütéshez)


A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a tejszínt, az ásványvizet, és keverjük simára.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre a masszát. (ha szükséges egy kevés ásványvizet még adhatunk hozzá)

Amikor már szép sima, keverjük hozzá az olajat, majd hagyjuk egy fél órát állni, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.

A teflon serpenyőt vékonyan olajozzuk ki mindegyik palacsinta sütése előtt, majd süssük szép pirosra a palacsinták mindkét oldalát.




 Mogyorókrémes töltelék hozzávalói:

2-3 ek Nutella
25 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 dl Hulala (v. habtejszín)


A mascarponéhoz adjuk hozzá a Nutellát, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mogyorókrémhez.




Az elkészült palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a mogyorókrémmel. (hajtogathatjuk is, de fel is tekerhetjük)

Tálalás előtt ízlés szerint reszeljünk csokoládét a megtöltött palacsinta tetejére, majd úgy kínáljuk.


2 megjegyzés: