2018. február 11., vasárnap

Kókuszos chia magos keksz. (Gluténmentes)




Elég régen sütöttem már kekszet, így ameddig az ebéd elkészült, ez a gyors, és finom keksz is kisült. Mivel mandulalisztet használtam hozzá, így gluténérzékenyek is bátran megsüthetik. A mandulalisztet kókuszreszelékkel, és chia maggal kevertem össze, majd őrölt fahéjjal és citromhéjjal ízesítettem. A közepes hőmérsékletű sütőben kb. 15 perc alatt szép világos színűre sült, még kissé lágy kekszet a sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. A kívül ropogós, belül kissé puha keksz amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fog fogyni....




Hozzávalók 16 db-hoz:

15 dkg mandulaliszt
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 mk őrölt fahéj
1 ek chia mag
2 db tojásfehérje (nagy)
1 citrom reszelt héja




Az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, alaposan keverjük, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges egy pici vizet keverhetünk hozzá, hogy formázható legyen a massza)

Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat, helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tenyerünkkel kicsit nyomjuk le.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 13-15 perc alatt süssük szép világos színűre.

A sütőből kivéve a még lágy kekszeket a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.

Az elkészült kekszet hűvös helyen, letakarva pár napig tárolhatjuk.


2 megjegyzés:

  1. nagyon jó és egyzserű, megsütöm én is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva, örülök hogy tetszik a recept. Nekünk nagyon ízlett. :)

      Törlés