2017. április 20., csütörtök

Tojássaláta leveles kosárban.




A húsvéti ünnepek előtt a Tante Fanny meglepetés ajándékcsomaggal lepet meg, melyet ezúton is köszönök. A csomagot egy futár hozta, így amikor átvettem, már ezerrel azon agyaltam, hogy mi is készüljön a kétféle tésztából. Mivel az ünnepi asztalon a sok finomság mellett a tojássaláta is helyet kapott, így a leveles tésztából kis kosárkákat sütöttem, majd abban tálaltam. Remek ötletnek bizonyult, mert a ropogós tészta, és a krémes tojássaláta nagyon jól összeillettek. Persze nem csak húsvét idején készíthetjük el, mert pl. előételként is remekül megállja a helyét.

A recepttel pedig többek között én is elindultam a Tante Fanny Húsvéti receptversenyén, melyet a Tante Fanny Facebook oldalán megtalálsz, és előre is megköszönöm, ha úgy gondolod és április 17.-23.-a között szavazol rá!





 Hozzávalók a leveles kosárhoz:

1 cs Tante Fanny leveles tészta
1 kisebb tojás
 

Az előnyújtott leveles tésztából egy 6 cm-es formával (v. pohárral) szúrjunk ki 12 db tésztakorongot. Ezután 8 db tésztakorongnak a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával.

A nagy tésztakorongok szélét kenjük le előzőleg kissé felvert tojással, majd helyezzünk rá egy nagyobb, kiszúrt tésztakört. Ezután azt is kenjük le a tojással, majd helyezzünk rá szintén egy nagyobb, kiszúrt tésztát, és kenjük le a tojással. (a maradék tésztakorongokkal is így járjunk el!!!)

Ezután helyezzük az elkészült tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb, majd az alját böködjük meg több helyen egy villával, és tegyük kb. 30 percre hideg helyre. (sütés közben nőni fog a tészta, így bőven hagyjunk közöttük helyet)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd majd közepes hőmérsékleten süssük kb.15perc alatt szép pirosra, ropogósra a tésztát. (én légkeverésnél, 160 fokon sütöttem)
A sütőből kivéve, hagyjuk teljesen kihűlni.



Tojássaláta hozzávalói:

6 db főtt tojás (nagy)
10 dkg mascarpone
1,5-2 dl tejföl
1 ek dijoni mustár
kisebb csokor snidling
őrölt fehér bors


A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra. A snidlinget vágjuk fel apróra.

Egy tálba tegyük bele a mascarponét, a tejfölt, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és keverjük simára.

Ezután a felkockázott tojást szórjuk meg az apróra vágott snidlinggel, majd kanalazzuk rá a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan forgassuk össze vigyázva, hogy a tojás ne nagyon törjön.

Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt kanalazzuk az előzőleg megsütött, és kihűlt leveles kosárba a tojássalátát, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd úgy kínáljuk.




A Tante Fanny meglepetés csomag melyet még az ünnepek előtt egy futár hozott. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése