2016. november 7., hétfő

Almás-diós saláta Heinz salátaöntettel.




Nagyon szeretem az egyszerűen elkészíthető salátákat, és van hogy vacsorára már nem is kívánunk mást. Ilyenkor jól jön, ha van itthon pl. egy készen megvásárolható salátaöntet, melyet azért néha megengedhetünk magunknak. Bevallom, én jobban szeretem saját magam összeállítani a salátára az öntetet, de ez a Heinz termék még nekem is nagyon ízlett. A saláta hozzávalóit sem bonyolítottam túl..... a jégsalátát egyszerűen csak kisebb darabokra csipkedtem, majd reszelt sárgarépa, és apró kockákra vágott alma került még hozzá. Végül megcsorgattam az öntettel, meglocsoltam egy kevéske dióolajjal, megszórtam apróra vágott dióval, és már ropogtathattuk is.





 Hozzávalók:

1 kisebb jégsaláta
2 db alma
2 db sárgarépa
2-3 marék dió
1 db Heinz salátaöntet
dióolaj




A jégsalátát csipkedjük kisebb darabokra. A sárgarépát pucoljuk meg, majd reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat, majd daraboljuk fel kisebb kockákra. A diót tördeljük össze.

Tegyük egy tálba az előkészített hozzávalókat, és óvatosan forgassuk össze.

Ezután csorgassuk rá a salátaöntetet, locsoljuk meg ízlés szerint a dióolajjal, szórjuk meg az apró diódarabokkal, majd tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése