2016. június 9., csütörtök

Kókuszos chia puding ribizlivel.





Manapság a chia magból készült puding egyre jobban elterjed, és tért hódít magának. Találkoztam már csokoládéssal, különböző gyümölcsös változatával, túrógombóccal melyet szintén chia magba forgattak bele tálalás előtt, így szép lassan rajtam is kitört a chia őrület. Az első találkozásunk pedig igen sikeresnek volt mondható, mert nagyon finomra sikeredett ez a kókuszos puding. A kókusztejet némi kókuszreszelékkel és vaníliás cukorral ízesítve forráspontig melegítettem, majd visszahűtés után, hozzáadtam a magokat. Mivel volt maradék apróra tört mogyoró, így az került a pohár aljára, majd rákanalaztam az elkészült pudingot, végül pedig a ribizli, és a kókuszpehely zárta a sort. Az édes, kókuszos ízhez pedig nagyon jól illett a kissé savanykás ribizli, és a ropogós mogyoró.






Hozzávalók 4 kisebb vagy 2 nagyobb pohárhoz:


4 dkg chia mag
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
4 dl kókusztej
pár ek apróra vágott mogyoró (el is hagyható)
ribizli (ízlés szerint)


 A kókusztejhez adjuk hozzá a kókuszreszeléket, és a vaníliás cukrot, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ezután vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.

Ezután adjuk hozzá a chia magot, ízlés szerint cukrot, és reszeljük hozzá a citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

A poharakba tegyünk ízlés szerint apróra vágott mogyorót (v. mandulát) majd kanalazzuk rá a pudingot. (ki is hagyhatjuk a mogyorót, de szerintem ennyi ropogóság igazán jól illik hozzá)

Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.






Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg leszemezett ribizliszemekkel, és kókuszchipssel. Az édes, kókuszos pudinghoz nagyon jól illik a savanykás ribizli, és a pohár alján megbújó ropogós mogyoró.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése